strumica denes logo

БРАВО ДОКТОРКЕ, ЧУВАЈТЕ СЕ: КАТИЦА МАРАНГОЗОВА ОД СТРУМИЦА Е ИНФЕКТОЛОГОТ АНГАЖИРАН ВО ШТИП!

Автор:

Датум:

април 4, 2020

Категории:

Култура, Струмица

Автор:

Датум:

април 4, 2020

Категории:

Култура, Струмица

Персоналот на оддел за инфективни болести на клиничка болница Штип е ставен во карантин: двајцата инфектолози, четири медицински сестри и осумина болничари имале контакт со позитивен пациент. В

о меѓувреме инфектологот специјалист Катица Марангозова од струмичката општа болница ќе биде ангажирана во штипската клиничка болница.

На својата ФБ страница Д-р Катица Марангозова вечерва ги извести пријателите и пациентите за новата работни задача во Штип – на првата борбена линија со Ковид 19.

Инаку, Доктор Марангозова е искусен професионалец од струмичкото здравство, член на светската асоцијација на инфектолози.