ДА СПОДЕЛИМЕ И ДА ДОНИРАМЕ: Да му помогнеме на струмичанецот Трајко Николов со надеж да успее во својата борба

мај 21, 2018

За надеж на Трајко Николов!

Да му помогнеме на малиот Трајко Николов кој има тешка болест Muskulna Distrofija Dusen каде за жал засега не постои лек за истата ,и единствен начин да му с е помогне е со пресадување на матични клетки која за жал е скапа и неговите родители сами не се во состојба да ја платат и се обраќаат за помош до вас сите  и апелират  за помош од сите хумани луге кој сакат да помогнат и да учествуват при собирањето на хумани донации за нивниот син со цел да помогнат на ова наше ангелче да продолжи да живее и се радува со својата фамилија.

Група за Трајко Николов за повеќе информации: https://www.facebook.com/groups/1986271148364168/

Родителите ги известуваат оние кој живеат во Германија дека на 26 мај истотака се организира и хуманитарен концерт во  Blumberg ,и сите кој се во можност на истиот можат да присуствуваат и директно да се запознаат со потребите на Трајко и неговата фамилија.

Доколку не сте во можност да бидете со нив постојат и броеви и сметка на кој можете да донирате слободно и од срце колку милувате .

Девизна жиро сметка:

DE09694500651151113403
SWIFT-BIC:SOLADES1VSS
Цел на дознака: Донација за Трајко Николов
Sparkasse Schwarzwald -Baar
Gerberstrase 45
78050 Villingen-Schawenninge

На Македонска сметка
250-0080007243-32
Sparkasse Banka
Trajko Nikolov

Или на телефонските броеви за донација:
Македонски Телеком 143 144
Vip / One  143 474

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна:

НАЈНОВИ ВЕСТИ