Семејството Заеви ќе донираат пакети помош и за граѓаните од ранливите категории од Куманово и Дебар!

април 6, 2020

Со помош на волонтери од општинскиот кризен штаб во Струмица, семејството на Заеви ќе донираат пакети за помош и за граѓаните од ранливите категории од Куманово и Дебар.

Како што пренесуваат повеќе медиуми, помошта ќе биде испорачана на претходно договорени време и локација.

Крајната дистрибуција до домовите ќе ја вршат општинските кризни штабови преку своите волонтери,

Во Куманово ќе бидат поделени 500, а во Дебар 200 пакети на семејства од социјално ранливите категории.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: