strumica denes logo

(ВИДЕО) ОВА ЗАСЛУЖУВА ВИСОКА КАЗНА: ГАЗЕЊЕ ВРЗ ИСТОРИЈАТА ВО УЧИЛИШТЕТО „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ ВО ВАСИЛЕВО!

Автор:

Датум:

декември 18, 2019

Категории:

Хроника

Автор:

Датум:

декември 18, 2019

Категории:

Хроника

https://www.facebook.com/100015619239103/videos/657798504750785/?t=1

Во последните неколку години спомениците на нашите историски личности служат за потсмев во Македонија! Последниот случај доаѓа од Василево…Група млади  соберени во училишниот двор околу споменикот на македонскиот јунак Гоце Делчев, се потсмеваат со неговиот лик и дело! Имено, еден од нив со сок прска на споменикот а останатите се смеат. Видеото веќе кружи насекаде во Македонија на сите социјални мрежи! Народот коментира дека треба некој да поднесе одговорност за овој случај…