Home

Perdormire
Хроника

НЕКА ПОЧИВА ВО МИР: НА ГРАДСКИТЕ ГРОБИШТА ВО СТРУМИЦА, ДЕНЕСКА БЕШЕ ПОГРЕБАН БРАНКО ЏИБУЛОВ – ЕДЕН ОД ПРВИТЕ МАКЕДОНСКИ АКУСТИЧАРИ!

Home

Во својот роден град вчера утринава ненадејно почина Џибулов Бранко, еден од првите македонски акустичари. Џибулов беше во постојана соработка со групата „Макакус“, а беше добитник и на втората награда во Нови Сад на акустичарската гитаријада.

Денеска (26.07.2020) од 12:00 до 13:00 часот, во струмичката капела беа изложени посмртните останки.

Нека почива во мир.

Длабоко сочувство до фамилијата!