ЈАВНОТО ОБВИНИТЕЛСТВО СО ДЕТАЛИ ЗА ПОЧИНАТАТА ЖЕНА

јануари 23, 2023

Првичните резултати од обдукцијата што јавниот обвинител ја нареди врз почината 83-годишна жена од Струмица упатуваат на тоа дека станува збор за насилна смрт.

Кај починатата чие тело беше откриено на 20 јануари во куќа во Струмица се откриени траги кои упатуваат на тоа дека смртта настанала како последица на давење и задушување, како и две скршени ребра.

По насоки на јавниот обвинител интензивно се преземаат дејствија за откривање на сторител на кривично дело. Непосредно по настанот Основнот јавно обвинителство Струмица изврши увид на лице место и беа подигнати траги кои веќе се предмет на вештачење.

Во куќата нема знаци за насилен влез, но е видливо претурање по лични предмети. Во насока на испитување на настанот, се вршат разговори со сите лица кои би можеле да имаат определени сознанија.

-Соопштение на ЈОРМ.

Споделете ја оваа вест доколку ви се допадна: