strumica denes logo

(ВИДЕО) АКЦИЈА ВО СТРУМИЦА!

Автор:

Датум:

јуни 7, 2018

Категории:

Хроника

Автор:

Датум:

јуни 7, 2018

Категории:

Хроника

 

Денот започна нормално (06.06.2018)  . Трговците со запрежни коли си го развиваа бизнисот со подвижни продавници.

Се почитуваа знаците колку се може.

 

Се беше нормално до 11 часот.

Околу 12 часот надлежните излегоа на терен за да го спроведат законот и да стават ред во ова општество. Акција за поздравување. Надлежните излегоа доста координирано и според мене, од страна гледано, доста професионално си ја извршија својата работа. Секоја чест, продолжете со излегувањето на терен. Реакцијата на продавачите беше доста загрижувачка.

Но после некои 45мин, се’ беше нормално. Ситуацијата се “стабилизира”.

Поминаа неколку часа.

После овој ден полн со акција, остана да се одлучи најважното…

Дали јас или некој од соседите ќе го собери плодот на нашиот проблем???

Текст на Александар Бојаџиски