Home

Perdormire
Хроника

ЕДНО ЛИЦЕ ВО НОВО СЕЛО НАВРЕДУВАЛ ПОЛИЦАЕЦ ВО УГОСТИТЕЛСКИ ОБЈЕКТ И ИСТОТО БИЛО ПРИВЕДЕНО!

Home

На 29.05.2020 година, во 21,20 часот, пред угостителски објект во Ново Село, за време на вршење служба од страна на полициски службеници, во еден момент од страна на лицето В.С (57) од Ново Село, према полициски службеници биле упатени навредливи зборови . Лицето е приведено и задржано во ПС од ОН Струмица. По целосно документирање на настанот ќе биде поднесено Барање за поведување прекршочна постапка по чл.13 ст.2 од ЗППЈРМ.