Потребни состојки:
– риба ослич 🐟
– кромид 🧅
– морков 🥕
– лук 🧄
– бело вино 🥂
– лимон 🍋
– магданос
– рузмарин
– зачини: сол, вегета, бибер во зрна 🧂
Начин на подготовка:
🧅 Повеќе главици кромид насечете ги и ставете ги во садот за печење.
🥕 Морковите цели или на половинки исто ставете ги во садот.
🧂 Додадете поголема количина магданос, бибер во зрна, вагета и промешајте.
🐟 Потоа наредете ги исчистените парчиња ослич, ставете сечкан лук врз нив, сол, бибер, сок од лимон и парчиња лимон и рузмарин.
🥘 Во садот додадете чаша бело вино, покријте со алуминиумска фолија и печете на 250 степени околу 30-40 минути.
Видео:
View this post on Instagram