Perdormire
Здравје

СПАСОВА МАРИЈА: НЕ Е ВАЖНО САМО ДА СЕ НОСИ МАСКА, ТУКУ И КАКО СЕ НОСИ!

Во време кога се преземаат сите мерки за справување со новонастанатата ситуација со корона вирусот во државата, важна е заштитата на сите оние кои продолжуваат со работните обврски и се во секојдневен контакт со луѓе.

Загрижувачки е фактот дека над 70% од населението во засегнатите европски земји не знае и не ги користи заштитните маски правилно. Струмичанката Марија Спасова сподели кратко упатство за правилно користење на заштитните маски и порача: не е важно само да се носи маска, туку и КАКО СЕ НОСИ.

Луѓе, во моментов медицинските маски се едни од основните заштитни реквизити. Бидејќи забележав голем број неправилности…

Posted by Спасова Марија. on Saturday, 21 March 2020