Home

Perdormire
Култура

(ВИДЕО) СОУ „ДИМИТАР ВЛАХОВ“ НА МАССУМ 2018 СО КРАТКИОТ ФИЛМ „ПРАВОПИС“ ЌЕ ЈА ПРИКАЖАТ РЕАЛНОСТА!

Home

Како и секоја, така и оваа година СОУ „Димитар Влахов“ на традиционалниот средношколски натпревар МАССУМ 2018 ќе се претстават во најдобро светло во категоријата „краток филм“. Овојпат, насловот на филмот е Правопис. Всушност во самиот филм тие ја прикажуваат и вистинската слика или ситуација на младите денес во Македонија. Учесници во филмот се: Спасова Марија, Перо Илев, Елена Трајкова, Елена Ташева и Весна Спасова. Ментори: Oлга Хаџиева и Соња Ташева. Да не должиме многу, уживајте во краткиот филм: