(ВИДЕО) ГОРДОСТ: ВО СЕВЕРНА ГРЦИЈА преку илјада Македонци ја пеат „Ако умрам ил загинам“

Македонците во Грција ја негуваат македонската народна музика. Во еден глас, фатени на оро, преку илјада Македонци во северна Грција ја пеат една од најпознатите македонски песни – „Ако умрам ил загинам“. Преку стотина вакви видеа може да се најдат на Јутјуб од „собиранките“ на македонското население на северот на Грција. Погледнете, ќе ве наежи:

маркетинг


Select
Ознаки: , , , ,