(ФОТО) Талентираниот средношколец Таше Пефќев со прва изложба на патрониот празник на СОУ „Димитар Влахов“

Талентираниот средношколец Таше Пефќев денеска во склоп на патрониот празник на СОУ „Димитар Влахов“ одржа своја прва изложба на која беа презентирани повеќе уметнички дела под менторство на проф. Љупка Галазска-Василев.

 

Таше во иднина без размислување со сигурност ни рече дека планира својот талент да го надоградува на еден од факултетите за уметност во Република Македонија. А ние со големо нетрпение ја очекуваме неговата официјална голема изложба. Браво за Таше и неговата уметност. Големо браво и за целото училиште кое докажа дека навистина се труди талентите од оваа училиште да бидат испромовирани на највисоко ниво!

 

 

маркетинг


Select
Ознаки: , , , ,