ФАБРИКАТА НА АДИЕНТ ВО ЗОНАТА НА СТРУМИЦА ДОБИ НОВ УПРАВИТЕЛ!

Американецот Марк Антони Скониецзни е назначен за управител на Друштво за производство Адиент Аутомотиве ДООЕЛ Струмица, стои во објавата на Централниот регистар. Фабриката на Адиент (ПОРАНЕШЕН ЏОНСОН КОНТРОЛС) во слободната зона во Струмица беше отворена летово, а произведува навлаки за автомобилски седишта. Вкупната инвестиција е 20 милиони евра.  

ОГЛАС: КУРИР-БРЗА ПОШТА СТРУМИЦА БАРА РАБОТНИК ЗА ВО КАНЦЕЛАРИЈА!

КУРИР-БРЗА ПОШТА бара канцелариски работник во Струмица. Се работи 6 работни дена од понеделник до сабота. Огласот важи и за машки и за женски особи. Сите оние кои се заинтересирани за подетални информации околку вработувањето може да се јават на следниот телефонски број: 077 967 474

Обука за зголемување на капацитетите за вработување на младите и жените во Струмица

Обука за зголемување на капацитетите за вработување на младите и жените се одржа денска во Струмица, во рамки на проектот „Мобилен OneStop Кариерен Центар“ на Фондацијата Голдиокс Стејт, поддржан и од амбасадата на САД во Република Македонија. Ивана Рендевска, портпарол на проектот, рече дека обуката има за цел да им помогне да развијат вештини за вработување и самовработување и да ...

МОН одобри нови вработувања во повеќе училишта во Струмица

Министерството за образование и наука, заради непречено одвивање на наставниот процес, одобри нови вработувања во повеќе училишта во Македонија. Така, учениците во општина Дебар ќе добијат можност да ја следат наставата на македонски јазик во порастоварени училници бидејќи е одобрено ново вработување на одделенски наставник. Учениците Албанци од Куманово првпат ќе добијат можност ...

Обуки за стекнување вештини за вработување во Струмица

Дванаесет невработени лица, активни баратели на работа денеска се дел од првата обука за стекнување вешини за самовработување што се спроведува преку проектот на ИПА програмата во соработка со Агенцијата за вработува, подрачна единица Струмица. Кандидатите се запознаваат со основните вештини потребни при процесот за барање работа, со цел, како што велат организаторите, да им се ...

Нови вработувања во центaрот за социјална работа во Струмица

  Со цел да се зајакнат капацитетите на центрите за социјална работа во Република Македонија, Министерството за труд и социјална политика соопшти дека во дневните весници Слободен печат и Коха се објавени огласи за вработување социјални работници и друг неопходен стручен кадар во 15 центри за социјална работа. 1. Центaрoт за социјална работа во Скопје има распишано јавен оглас за ...

РУСКАТА КОМПАНИЈА ТИАНДЕ-СТРУМИЦА НУДИ МОЖНОСТ ЗА ДОБРА ЗАРАБОТКА

Поради зголемениот обем на работа на Руската компанија ТианДе, бараме : млади,амбициозни и ведри лица за Маркетинг и продажба на производите. Компанијата има и свои одредени правила, а тоа се : – посета на презентации – посета на обуки – посета на семинари ✔ се со цел за да се запознаат со производите и начинот на работа за подобра заработка . Заинтересираните да испратат свои ...

ВРАБОТУВАЊЕ: ТП ЛАКИ ЕГЗОТИК ЕКСТРА бара девојка за работа во Пет шоп

Продавницата за миленичиња ТП ЛАКИ ЕГЗОТИК ЕКСТРА – СТРУМИЦА бара девојка за работа. Сите заинтересирани може да се упатат на следниот телефонски број: 075 – 207 -111 или директно во продавинцата.