(ФОТО) Талентираниот средношколец Таше Пефќев со прва изложба на патрониот празник на СОУ „Димитар Влахов“

Талентираниот средношколец Таше Пефќев денеска во склоп на патрониот празник на СОУ „Димитар Влахов“ одржа своја прва изложба на која беа презентирани повеќе уметнички дела под менторство на проф. Љупка Галазска-Василев.   Таше во иднина без размислување со сигурност ни рече дека планира својот талент да го надоградува на еден од факултетите за уметност во Република Македонија. ...

(ФОТОГАЛЕРИЈА) Погледнете го неверојатниот талент на младиот струмичанец Таше Пефќев!

Струмица Денес и овојпат со големо задоволство Ви го претставува феноменалнот талент на младиот струмички уметник Таше Пефќев. За оние кои сакаат да ја погледнат претходната фотогалерија на Пефќев  тоа можат да го сторат на следниот ЛИНК.  Таше Пефќев е ученик во трета година во средното општинско училиште „Димитар Влахов“ во Струмица и во изјава за нашиот портал тој вели дека едноставно ...

ФОТО: Ви ја претставуваме колекцијата на младиот уметник струмичанец -Таше Пефкев

  На наше големо задоволство, Таше неговите феноменални цртежи ви ги претставува преку нашиот портал Струмица Денес. Овој млад уметник е само 16 години, а неговото творештво е мошне квалитетно. Пефкев својата колекција ја создава со голема љубов, и мора да се признае дека сликите се водушевувачки, создадени со голема желба и љубов. На Таше му посакуваме се најдобро и голем успех ...