bandr

Tag - струмичани

Култура

АНКЕТА: Имаат ли струмичани доволно пари да ја дочекаат Новата година надвор од границите на Македонија?

Новата година ни е на прагот, туристичките агенции од оваа недела веќе почнаа да ги објавуваат своите понуди за надвор од границите на Македонија...

Култура

ВИДЕО ПОДГОТВЕНО ОД НАШИ СТРУМИЧАНИ КОЕ ЌЕ ВЕ ЗАМИСЛИ НА КОЕ НИВО Е НАШАТА „ЕКОЛОШКА СВЕСТ“

Подигањето на еколошката свест опфаќа трансферирање на техничкиот јазик на природните науки во термини и идеи што може да ги разбере секој граѓанин. Со тоа што...

Хроника

СТРУМИЧАНИ ОГРАБЕНИ ВО ГРЦИЈА: грабени на спиење во Грција: Им прснале непознат спреј под врата и им влегле во собите!

Четири македонски семејства рано утринава биле ограбени за време на нивното летување во вила Ангелика во Неа Врасна во Грција. Настанот се случил додека сите...