Граѓаните имаа директна средба со членовите на Советот на општина Струмица

Во салата на Советот на општина Струмица во домот на АРМ се одржа Отворен ден со новите членови на Советот, кој е дел од програмските активности на Центарот на заедницата на општина Струмица во рамките на проектот „Институционална поддршка за 2017 година“, а финансиски овозможен од Фондација Отворено општество – Македонија. Целта на настанот беше да се доближи работата на Советот ...

ГРАЃАНИТЕ НА ДИРЕКТНА СРЕДБА СО ЧЛЕНОВИ НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА СТРУМИЦА!

Здружението за локална демократија ЦЕНТАР НА ЗАЕДНИЦАТА НА ОПШТИНА СТРУМИЦА Струмица Ве поканува на настан „Отворен ден со новите членови на Советот на општина Струмица“ на 18.12.2017 г. (понеделник) со почеток во 18 часот во Сала на Совет, во Дом на АРМ – Струмица. Оваа активност е во соработка со Советот на општина Струмица и општинската администрација, а е дел од програмските активности ...

Советот на општина Струмица ја одржа четвртата седница

Советот на општина Струмица денеска ја одржа четвртата седница. Иако од политички причини, советниците од ВМРО ДПМНЕ ја напуштија седницата, на истата беа усвоени повеќе предлог одлуки, решенија, извештаи и програми. Беа усвоени Извештајот за работата на Општинската изборна комисија – Струмица за организација и спроведување на Локалните избори 2017 година, за периодот август – ...

ВМРО-ДПМНЕ-СТРУМИЦА ЈА НАПУШТИ СЕДНИЦАТА ВО ЗНАК НА ПРОТЕСТ!

Во знак на протест поради притворањето на 36 лица за упадот во Собранието на Република Македонија кој се случи на 27 април годинава, ВМРО-ДПМНЕ денеска ја напушти седницата на Советот на општина Струмица.  

Закажана 3-та Седница на Советот на општина Василево

На 05.12.2017 година, вторник, со почеток во 12,30 часот, Советот на општина Василево ќе ја одржи 3-та седница. За работа на Седницата предложен е следниот дневен ред: Измени и дополнување на Годишната програма за работа на ООУ„Гоце Делчев“, Василево. Извештај за работата на ОИК Василево за рализација на локалните избори 2017 година за период од 23.08.2017 до 15.10.2017 година. Финансиски извештај за ...

Советот на општина Струмица ја одржа првата конститутивна седница

Марјан Даскаловски е избран за претседател на Советот на општина Струмица на првата конститутивна седница која што се одржа денеска во домот на АРМ. Изборот се изврши по верификацијата на мандатот на членовите на Советот и давањето на свечената заклетва, а седницата до изборот на Даскаловски за претседател, ја водеше највозрасниот член на Советот, Нада Бајрактарова. На првата конститутивна ...

ПО ТРЕТ ПАТ МАРЈАН ДАСКАЛОВСКИ ИЗБРАН ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА СТРУМИЦА

По трет пат Марјан Даскаловски е избран за претседател на Советот на општина Струмица. Колегите-советници од владеачката коалиција на СДСМ едногласно глазаа за Даскалов, а пак советниците од коалицијата на ВМРО-ДПМНЕ го предложија Александар Донев.    

Погледнете кои се новите членови во Советот општина Василево

1. Крсте Панев – СДСМ 2. Сања Стојанова – ВМРО-ДПМНЕ 3. Фанче Томова – СДСМ 4. Наце Коцев – ВМРО-ДПМНЕ 5. Блаже Коцев – СДСМ 6. Сања Христова – ВМРО-ДПМНЕ 7. Неџат Меминов – СДСМ 8. Виолета Ристова – ВМРО-ДПМНЕ 9. Сандра Илева – СДСМ 10. Бранко Трајков – ВМРО-ДПМНЕ 11. Наташа Велкова – СДСМ 12. Марјанчо Трајков – ВМРО-ДПМНЕ 13. Костадинка Печеникова – СДСМ 14. Ракип Асанов – ВМРО-ДПМНЕ 15. Илми Мустафов ...

ПОГЛЕДНЕТЕ КОИ СЕ НОВИТЕ ЧЛЕНОВИ ВО СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БОСИЛОВО

1. Ѓорги Аризанов – СДСМ 2. Трајче Барбутов – ВМРО-ДПМНЕ 3. Динчо Крстев – СДСМ 4. Трајче Иванов – ВМРО-ДПМНЕ 5. Снежана Ристова – СДСМ 6. Анита Божинова – ВМРО-ДПМНЕ 7. Марина Јанева – СДСМ 8. Панче Сирачев – ВМРО-ДПМНЕ 9. Далибор Стојчев – СДСМ 10. Костадин Георѓиев – ВМРО-ДПМНЕ 11. Стојан Ристов – СДСМ 12. Родна Китанова Малинова – ВМРО-ДПМНЕ 13. Димка Димитровска – СДСМ 14. Димитар Митров – ...

Погледнете кои се новите членови во Советот на Општина Струмица

1. Марјан Даскаловски – СДСМ 2. Александар Донев – ВМРО-ДПМНЕ 3. Јосиф Христов – СДСМ 4. Томе Лазаров – ВМРО-ДПМНЕ 5. Наташа Хаџи-Еленова – СДСМ 6. Ели Панова – ВМРО-ДПМНЕ 7. Зоран Костадинов – СДСМ 8. Сашо Милковски – ГРОМ 9. Славјанка Михајловиќ – СДСМ 10. Бобан Малинов – ВМРО-ДПМНЕ 11. Митко Бонев – СДСМ 12. Ирена Бабамова Стојчева – ВМРО-ДПМНЕ 13. Нада Бајрактарова – СДСМ 14. Ѓорге Јовов – Социјалистичка ...