Ќе се градат прифатилишта за кучиња во Струмица!

Најважен приоритет за Советот на градоначалници од десетте општини на Југоисточниот плански регион е решавањето на проблемот со кучињата-скитници. Одлуката што ја донесоа пред повеќе од еден месец веќе е пренесена во апликација до Бирото за регионален развој за Програмата за рамномерен регионален развој за 2018 година. Преку Центарот за развој на овој регион планираат да изградат ...