Со свечена седница на Советот, општина Василево го одбележа 16-ти Декември – денот на своето основање и 21 година постоење и развој.

  Свои обраќања имаа претседателот на општинскиот Совет, Крсте Панев и градоначалникот на општина Василево Марјан Јанев. Градоначалникот Марјан Јанев изрази целосна подготвеност да се соочи со сите предизвици што ги носи градоначалничката функција и покрај долгот од 70. 000.000,00 денари што го наследи од својот претходник Ванчо Стојанов. Гости на свечената седница беа и градоначалниците ...

СТРУЧНИТЕ НАСТАВНИЦИ И РАКОВОДНИ КАДРИ ОД ЕЛЕКТРОТЕХНИЧКИТЕ, МАШИНСКИТЕ И СООБРАЌАЈНИТЕ УЧИЛИШТА ОДРЖАА СЕДНИЦА ВО СТРУМИЦА!

Вчера, во просториите на СОУ „НИКОЛА КАРЕВ“-СТРУМИЦА  беше одржана седница на Собранието на здружението на стручни наставници и раководни кадри од електротехничките, машинските и сообраќајните училишта. На седницата беше презентиран извештајот од одржаните 36 Државни натпревари, како и презентација на web-страната на здружението. Советниците од ЦСОО за соодветните струки ги информираа ...

МАРЈАН ДАСКАЛОВСКИ ДАЛИ ТЕПАЊЕТО НА ПРАТЕНИЦИ Е ПАТРИОТИЗАМ?

Советниците од ВМРО-ДПМНЕ денеска ја напуштија работата на 4-та седница на Советот на општина Струмица, во знак на, како што рекоа поддршка и солидарност со притворените за настаните од 27 април во Собранието на РМ. – Сакам да прашам дали насилното влегување во Собранието, тепањето на пратениците и присутните новинари е патриотизам? Дали треба тие да се солидаризираат и во нивна чест ...

АЛЕКСАНДАР ДОНЕВ: ЈА НАПУШТАМЕ СЕДНИЦАТА ПОРАДИ НАШИТЕ БРАЌА МАКЕДОНЦИ И СЕСТРИ КОИ СЕ НЕПРАВЕДНО ПРИТВОРЕНИ!

Советниците од ВМРО-ДПМНЕ денеска ја напуштија работата на 4-та седница на Советот на општина Струмица, во знак на, како што рекоа поддршка и солидарност со притворените за настаните од 27 април во Собранието на РМ. – Во чест и поддршка, солидарност на нашите родољубиви браќа Македонци и сестри и мајки и татковци, родители, уставобранители на Македонија кои се неправедно обвинети и притворени ...

Советот на општина Струмица ја одржа четвртата седница

Советот на општина Струмица денеска ја одржа четвртата седница. Иако од политички причини, советниците од ВМРО ДПМНЕ ја напуштија седницата, на истата беа усвоени повеќе предлог одлуки, решенија, извештаи и програми. Беа усвоени Извештајот за работата на Општинската изборна комисија – Струмица за организација и спроведување на Локалните избори 2017 година, за периодот август – ...

Закажана 3-та Седница на Советот на општина Василево

На 05.12.2017 година, вторник, со почеток во 12,30 часот, Советот на општина Василево ќе ја одржи 3-та седница. За работа на Седницата предложен е следниот дневен ред: Измени и дополнување на Годишната програма за работа на ООУ„Гоце Делчев“, Василево. Извештај за работата на ОИК Василево за рализација на локалните избори 2017 година за период од 23.08.2017 до 15.10.2017 година. Финансиски извештај за ...

ЗА УТРЕ Е ЗАКАЖАНА ПРВАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА СТРУМИЦА, ПОГЛЕДНЕТЕ КОЈ ЌЕ БИДЕ ДНЕВНИОТ РЕД!

За утре, вторник во 13.00 часот е свикана првата (конститутивна) седница на Советот на општина Струмица. со следниот ДНЕВЕН РЕД 1 Избор на претседател и членови на Верификационата комисија 2 Верификација на мандатите на членовите на Советот на општина Струмица. 3 Предлог – Решение за избор на Претседател на Советот. 4 Предлог – Решение за избор на Комисија за мандатни прашања, избор ...

ШЕЕСЕТ И СЕДМАТА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА НОВО СЕЛО

Денес 11.08.2017 година со почеток во 10:00 часот, Советот на Општина Ново Село ја одржа шеесет и седмата седница на чиј дневен ред беа следниве точки: 1 .Верификација на мандат на член на Совет на општина Ново Село; 2. Квартален извештај за извршување на буџетот на општина Ново Село за извештајниот период (кумулативно) за квартал од 01.01.2017 година до 30.06.2017 година; 3. РЕШЕНИЕ ЗА НЕ ОБЈАВУВАЊЕ на ...

Одржана седница на Советот на oпштина Струмица – симулација

Во организација на Здружението за локална демократија – Центар на заедницата на општина Струмица, денес во салата на Советот на општина Струмица, се одржа симулација на седница на Советот на општина Струмица, во која учество зедоа ученици од втора и трета година од четирите струмички средни училишта. На овој настан свои поздравни обраќања имаа, доскорешниот в.д. градоначалник на ...

Пишев: Колку и да кријат од СДСМ, ДУИ неколку пати потврди дека Заев ја прифатил платформата во целост

Васил Пишев од ВМРО-ДПМНЕ на продолжението на Контитутивната седница  на Собранието на Република Македонија нагласи дека Зоран Заев сакајќи да ја избегне правдата и да ги скрие своите криминали морал да прифати се од Тиранската платформа. -Знаејќи дека треба да одговара за своите криминали на кои беше сведок целата македонска јавност, Заев се одлучи да тргува со државните и националните ...