ФОРУМОТ НА ЖЕНИ НА ОО СДСМ-СТРУМИЦА ОДРЖА ТРИБИНА ПО ПОВОД МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЖЕНАТА

По повод Меѓународниот ден на жената (8-ми Март), Форумот на жени на ОО СДСМ – Струмица oдржа трибина на тема „Значењето на ратификацијата на Истанбулската конвенција за елиминација на родово базираното насилство“. Трибината  се одржа на 06.02.2018 (вторник) во хотел „Вила Парк“, со почеток во 19.00 часот.

МАРЈАН ДАСКАЛОВСКИ ПО ТРЕТ ПАТ ИЗБРАН ЗА ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СТРУМИЧКОТО СДСМ!

Со одлуката на премиерот на Република Македонија и лидерот на СДСМ, Зоран Заев актуелниот претседател на Општинската организација на СДСМ, Марјан Даскаловски по трет пат е избран за претседател на струмичкото СДСМ.    

РЕАКЦИЈА ОД ОО на СДСМ, НА СООПШТЕНИЕТО ОД ОК НА ВМРО ДПМНЕ

Смешно, жално и срамно е денешното тврдење на луѓето од ОК на ВМРО ДПМНЕ дека Општина Струмица не вложувала во спортот, поради што изостанувале  резултатите на спортистите и екипите од Струмица. Повеќе од сигурно е дека во оваа партија или се прават дека не се од Струмица, или се скарани со спортот, или се скарани со вистината. Вистината вели дека во последните 12 години, спортот и спортските ...

(ВИДЕО) КОСТА ЈАНЕВСКИ: НОВИ ПРОЕКТИ ЗА НОВИ ИНФРАСТРУКТУРНИ РЕШЕНИЈА

Почитувани граѓани, Градевме и ќе продолжиме да градиме по план и ќе обезбедиме инфраструктура за сите. За општина Струмица да биде место за живеење со правилен урбанистички развој и напреден простор потребен е континуиран процес на планирање. Струмица ќе го добие својот урбан мост кој што ќе овозмозможи ново булеварско решение кое ќе го поврзе градското јадро со просторот во касарната ...

ВЕЧЕРВА ОО СДСМ СТРУМИЦА ВО „НУЦК АНТОН ПАНОВ“-СТРУМИЦА ЌЕ ГО ПРОМОВИРА КАНДИДАТОТ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК И КАНДИДАТИТЕ ЗА СОВЕТНИЧКАТА ЛИСТА

Откако делегатите на Општинската организација на СДСМ во Струмица во Домот на АРМ одржа Конференција на која ги потврдија предлогот за кандидат за градоначалник на општина Струмица од оваа партија, Д-р Коста Јаневски и советничката листа од 23 кандидати предводена од носителот Марјан Даскаловски, ОО СДСМ СТРУМИЦА вечерва со почеток во 20:00 часот во НУЦК „Антон Панов“ ќе одржи и Општинска ...

ВО ВТОРНИК ОО СДСМ СТРУМИЦА ВО „НУЦК АНТОН ПАНОВ“-СТРУМИЦА ЌЕ ГО ПРОМОВИРА КАНДИДАТОТ ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК И КАНДИДАТИТЕ ЗА СОВЕТНИЧКАТА ЛИСТА

  Откако делегатите на Општинската организација на СДСМ во Струмица во Домот на АРМ одржа Конференција на која ги потврдија предлогот за кандидат за градоначалник на општина Струмица од оваа партија, Д-р Коста Јаневски и советничката листа од 23 кандидати предводена од носителот Марјан Даскаловски, ОО СДСМ СТРУМИЦА на 26 септември (вторник) со почеток во 20:00 часот во НУЦК „Антон Панов“ ...

Листа на советници од СДСМ за општина Ново Село

1.Валентина Попова-Ново Село 2.Славе Стојанов-Сушица 3.Андреа Андреев-Колешино 4.Марија Манчева-Смолари 5.Коста Котев-Зубово 6.Живка Костадинова-Мокриево 7.Горан Цветков-Ново Село 8.Павле Вучков-Самоилово 9.Ленче Јанковска-Ново Коњарево 10.Виктор Стоилов-Ново Село 11.Ѓорѓи Тасев-Сушица 12.Александра Трајкова-Дражево 13.Орце Стојанов-Старо Коњарево 14.Мирчо Мирчев-Борисово 15.Валентина Стојменова-Мокрино

Листа на советници од СДСМ за општина Босилово

1. Ѓорги Аризанов носител на листа – Иловица 2. Динчо Крстев – Иловица ЛДП 3. Снежана Ристова – Турново 4. Марина Јанева – Радово 5. Далибор Стојчев – Босилово 6. Стојан Ристов – Сарај 7. Димка Димитровска – Моноспитово 8. Надежда Панајотова – Секирник 9. Стојанчо Ѓоргиев – Дрвош 1о. Софче Накова – Гечерлија 11. Кирчо Стојанов – Штука 12. Томе Мицев – Еднокуќево 13. ...

Ова е листата на кандидати за советници на СДСМ во Струмица

Марјан Даскаловски Јосиф Христов Наташа Хаџи-Еленова Зоран Костадинов Славјанка Михајловиќ Митко Бонев Нада Бајрактарова Бранко Божинкочев Бајрам Мустафов Снежана Тасева Ацо Ѓоргиев Верица Буралиева Александар Нанчев Билјана Христова Александар Марковски Ленче Ефтимова Милка Јорданова Петар Христов Марјан Молчанов Марија Иванова Коце Божинкочев Мартин Појразов