(ФОТОГАЛЕРИЈА) УМЕТНОСТА НА КАФЕ НА СТРУМИЧАНЕЦОТ САШКО!

Младиот струмичанец Сашко Горгиев кој работи во КОНЦЕПТ КАФЕ ја има осовршено техниката за цртање на кафе. Тој кафинања во КОНЦЕПТ ги дизајнира на еден посебен и магичен начин. Да не должиме многу, во продолжение погледнете ги фотографиите:     

Струмичкиот Бармен Костадин Имлјаков од Ресторан ШАЛОМ меѓу петте најдобри на десеттото државно првенство на бармени во Македонија

Десеттото јубилејно Првенство на бармени во Македонија, оваа година се одржа на 28 март во Marriott Хотел. Триесетина бармени од цела Македонија  се обидоа да ја освојат титулата и да не претставуваат на Светското првенство на бармени во Копенхаген, Данска. Бармените се натпреваруваа во две категории, класична подготовка на коктели и „флертендинг“ што подразбира жонглерски акробации ...

Струмичанецот Сашко ќе учестува на државниот бармен куп

Десетото јубилејно Првенство на бармени во Македонија, оваа година ќе се одржи на 28 март во Marriott Хотел. Триесетина бармени од цела Македонија ќе се обидат да ја освојат титулата и да не претставуваат на Светското првенство на бармени во Копенхаген, Данска. Како и досега, бармените ќе се натпреваруваат во две категории, класична подготовка на коктели и „флертендинг“ што подразбира ...