ГРАДСКИОТ ПАРК ВО СТРУМИЦА ЌЕ ДОБИЕ НАЈСОВРЕМЕНО СЕНЗОРНО ОСВЕТЛУВАЊЕ!

Градскиот парк во Струмица ќе добие најсовремено сензорно осветлување. Според изјавата на градоначалникот Јаневски, станува збор за вкупно 96 светлосни позиции кои ќе работат на принципот на „паметно осветлување“ кое функционира со сензори. На тој начин, во одреден дел од паркот интензитетот на светлина ќе се намалува во доцните вечерни часови, а при појава на посетители осветлувањето ...

Јаневски: Во наредниот период ќе се посветиме на современото улично осветлување

„Безбедноста на децата, учениците, но и на сите граѓани е од големо значење на локалната самоуправа предводена од мене како градоначалник, па убави и современо осветлени улици ќе биде заложбата која и во идниот период ќе ни биде во фокусот на управувањето со општината“, рече градоначалникот Коста Јаневски по синоќешното утврдување на состојбата со осветлувањето на улиците во градот. ...

Заради осветлувањето на стадионот во Струмица, Пелистер ќе го пречека Лех два часа порано од предвиденото

Екипата на Пелистер има мали шанси во реваншот против полски Лех од Познањ по високиот пораз на првиот меч (4-0) во рамки од квалификациите за Лигата на Европа. Дополнителен проблем за пелистерци ќе биде пречекот на гостинот од Полска во Струмица, стадион кој што е далеку од Битола. Со оглед на тоа со голема сигурност е дека и поддршката за екипата на Наџи Шенсои ќе биде далеку под посакуваното ...

Најпосетуваните водопади во Македонија ќе добијат осветлување

Смоласкиот и Колешинскиот водопад ќе добијат осветлување. Најпознатите водопади во државата наскоро освен дење ќе може да се посетуваат и во вечерните часови. Општина Ново Село и Центарот за развој на Јуигоисточниот плански регион веќе интензивно работат на новиот проект за уредување на овие два туристички локалитети. Покрај осветлувањето на самите водопади и патеките кои водат ...

Наскоро ќе продолжи редовното сервисирање на уличното осветлување во општина Струмица

Кон крајот на оваа седмица ќе продолжат активностите на редовно сервисирање на уличното осветлување на територијата на општина Струмица. Според зборовите на директорот на ЈП „Паркиралишта“, Верица Узунова, во чија надлежност е и јавното осветлување, создадениот застој во оваа редовна активност се должи на постапката и законската процедура околу јавната набавка на репроматеријали ...

Поставено е осветлување на улицата „Ѓорѓи Василев“ кај старите турски гробишта

Од денеска е осветлен делот на улицата „Ѓорѓи Василев“ на потегот од улицата „Киро Абрашев“ до булеварот „Маршал Тито“, односно, кај старите турски гробишта. Овој зафат го реализираа јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ и јавното претпријатие „Паркиралишта Струмица“. Претходно, „Комуналец“ изврши оградување на просторот на старите турски гробишта со метална ...

За четири дена заменети 79 сијалици на уличното осветлување во градот и населените места

Вработените во одделението за јавно осветлување при Јавното претпријатие „Паркиралишта – Струмица“ продолжуваат со редовното одржување на уличното осветлување во градот и населените места. Работно беше и во текот на вчерашниот ден кога се заменија вкупно 18 сијалици од кои 12 на улиците „Браќа Миладинови“, „Дрварска“, „Браќа Минкови“, „Народен фронт“, „Спиро Захов“, „Мито ...

Магистралниот пат М-6 во делот на општина Василево ќе се осветли

Магистралниот пат М-6 во делот на општина Василево, односно делницата клучка Василево – клучка Градошорци – клучка Добрашинци набрзо ќе добие комплетно улично осветлување. Градежната оператива ангажирана од Јавното претпријатие за државни патишта деновиве врши градежни активности кои се состојат во ископ на ров покрај дел од магистралниот пат М-6 во делот на општина Василево ...

Сервисирано е осветлувањето во подземната сообраќајница

„Паркиралишта Струмица“ го сервисираше целокупното осветлување во подземната сообраќајница Утрово од 05:00 часот одделението за улично осветлување при Јавното претпријатие „Паркиралишта Струмица” изврши санација, сервисирање и замена на целокупното осветлување долж подземната сообраќајница под плоштадот „Гоце Делчев“. Целта на оваа интервенција е зголемување на безбедноста ...

ООУ „Борис Трајковски“ ќе ги осветлува просториите од обновливи извори на енергија

Со грант од Еко-Мрежата на Република Македонија, ООУ „Борис Трајковски“ од Моноспитово  енергијата за осветлување на просториите во иднина ќе ја добива од обновливи извори на енергија. – „Скромно, но почнавме! Со грант од Еко-Мрежата на Република Македонија, нашето училиште е првото училиште во општина Босилово, кое енергијата за осветлување на просториите во иднина ќе ја добива ...