Општина Струмица ќе му помогне на семејството Доневи од Дражево

  Градоначалникот на општина Струмица Коста Јаневски денеска одржа состанок со градоначалникот на општина Ново Село Боро Стојчев и со претставници на здружението на граѓани „Љубезност“. На состанокот се разговараше за четиричленото семејство Доневи од селото Дражево во општина Ново Село кои живеат во исклучително тешки услови. Потврдувајќи ја желбата за помош, ги разгледуваа ...

Општина Струмица ги избра најдобрите во спортот за 2017 година

„Струмица е спортски град. Град на спортисти со врвни домашни и меѓународни достигнувања. Тие се нашата гордост и вистински амбасадори. Струмица е расадник на млади таленти и град на неуморни спортски работници. На сите ви ја оддавам мојата почит и се гордеам со Вас“, рече градоначалникот Коста Јаневски на синоќешниот Избор на спортист на годината. Во своето поздравно обраќање до ...

Општина Струмица ќе ја зајакнува работата на Советот

Градоначалникот Коста Јаневски и претседателот на Советот на општина Струмица, Марјан Даскаловски, денеска, потпишаа Меморандум за разбирање во рамките на проектот „Зајакнување на општинските совети – фаза на имплементација“ финансиран од Швајцарската Влада, а во имплементација на УНДП. Струмица е една од шестте избрани општини чии советници ќе добијат обука и поддршка со цел ...

ГРАНТ ОД 120.000 ЕВРА ЌЕ ДОБИЕ ОПШТИНА СТРУМИЦА!

Во рамки на Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан (ReLOaD), градоначалниците на општините Куманово, Гостивар, Ресен, Кавадарци и Струмица денеска потпишаа Меморандум за разбирање со постојаниот координатор на ОН и постојан претставник на УНДП Луиза Винтон и претставникот на Делегацијата на ЕУ Никола Бертолини. Програмата, финансирана од Европската унија и ...

Под покровителство на градоначалникот Јаневски и Советот на општина Струмица ќе се одржи „Избор на спортист на годината“

  На ден 09.02.2018 година (петок) во ресторанот „Студио ИН“ со почеток во 20,30 часот ќе се одржи традиционалната спортска манифестација „Избор на спортист на годината“. На манифестацијата ќе бидат избрани најдобрите спортисти,спортски екипи и работници за 2017 година на општина Струмица. Покровители се градоначалникот Коста Јаневски и Советот на општина Струмица. Организаторите ги ...

Јаневски: Општина Струмица ќе продолжи да создава живот без бариери

  Општина Струмица денеска ги промовираше резултатите од проектот „Специјално патничко возило за сите ранливи групи во општина Струмица“ во просториите на домот на АРМ. На промоцијата, а на која присуствуваа претставници на здруженијата од социјалната област и родители на деца со посебни потреби, зборуваше градоначалникот Коста Јаневски, кој ги потврди заложбите негови и на ...

На шестата седница на Советот на општина Струмица донесени повеќе одлуки во интерес на граѓаните

  Советот на општина Струмица денеска ја одржа шестата седница на која беа донесени повеќе одлуки и решенија во интерес на граѓаните. Градоначалникот Коста Јаневски и членовите на Советот ја покажаа својата хуманост и потврдија дека општина Струмица е општина која што се грижи за сите граѓани усвојувајќи ја предлог одлуката за финансиска помош на Милица и Олга Грнчарови и Георги ...

Советот на општина Струмица ќе ја одржи шестата седница на 30 јануари!

  Советот на општина Струмица ќе ја одржи шестата седница на 30 јануари со почеток во 11 часот се одржи во Домот на АРМ во Струмица со следниот Д н е в е н р е д: 1. Предлог – Одлука за утврдување на приоритет на Проект за “Изградба на техничка документација за изградба на мост и реконструкција на пат од 300 метри на патниот правец с. Просениково – с. Сарај“; 2. Предлог – Одлука за ...

Општина Струмица со препознатливи практики на граѓанско учество во носењето на локалните одлуки

  Претставници на општинската администрација и Советот на општина Струмица учествуваа на промоцијата на анализата „Граѓанско учество во креирање политики и донесување одлуки на локално ниво – Компаративна анализа од Југоисточниот плански регион“ која што во организација на Институтот за истражување – Импакт се одржа во хотелот „Вила парк“ во Струмица. Општина Струмица ...

Во 2017 година остварен приход од над 73 милиони денари од наплата на даноци и такси

  Општина Струмица од даноци и такси во 2017 година остварила вкупен приход од 73.869.675,00 денари, што споредено со претходната година, односно 2016, е за 14,75 проценти помалку. Според информациите од Одделението за администрирање на приходи, од наплата на даноци се остварени вкупно 58.222.546,00 денари, а од такси 15.647.129,00 денари. Стопроцентна наплата е остварена кај данокот на промет на недвижности ...