(ФОТОГАЛЕРИЈА) Талентираната струмичанка Спасова Марија со успех ја започна годината, со успех и ја завршува!

Марија Спасова ја започна годината со успех, така и ќе ја заврши. Талентираната средношколка од СОУУД „Димитар Влахов“- Струмица додаде уште една во долгата низа на награди, овојпат освојувајќи го првото место на конкурсот распишан од Општина Струмица и ЛУБ „Благој Јанков Мучето“ – Струмица посветен на градот. Спасова и нејзината менторка, Олга Хаџиева се натпреваруваа во категоријата ...

Доделени десет награди денес во АРМ, првата награда во рацете на Марија Спасова

Денес во просториите на Домот на АРМ-Струмица од страна на претседателката на Сојуз на борците Струмица и граѓаните продолжувачи, Соња Чурлинова им беа врачени наградите на победниците од општинско-регионалниот литературен конкурс на тема „Придобивките од Европската Унија-мотивација и инспирација за мојата иднина“. Учество земаа голем број учесници поделени во категорија основци ...

Голем успех на струмичките млади поети

Младите поети од Струмица, Јане Киров  и Марија Спасова, остварија одлични резултати на натпреварот МАССУМ, кој се одржа  на 17. и 18. април, во Велес. Имено во конкуренција на околу пеесетина поети од повеќе средни училишта ширум Македонија, Марија  го освои првото место, а Јане третото место. Во десетгодишното одржување на МАССУМ,  за прват СОУ  „Димитар Влахов“ се здоби со 2 награди ...