bandr

Tag - Македонија

Струмица

Во ООУ „Маршал Тито“ од Струмица се одржа програма за гостите од збратименото училиште од Турција

Во духот на традицијата и обичаите, а со цел да има соживот во општеството, денес во основното општинско училишта „Маршал Тито“-Струмица беше организирана...

Култура

ВАНКОВЕР МАНЧЕВ: НАШЕТО ИМЕ Е РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА, НЕМА ПРИЧИНА ДА СЕ ГЛАСА НА 30 СЕПТЕМВРИ!

ФЕЈСБУК СТАТУС НА ВАНКОВЕР МАНЧЕВ:  Почитувани пријатели и граѓани на Република Македонија, Оние кои ме познаваат подолго знаат дека сум воспитуван и раснат во...

Култура

„ДИЈАКОНИЈА МАКЕДОНИЈА“ ЌЕ ИЗВРШИ БЕСПЛАТНО МЕРЕЊЕ НА КРВЕН ПРИТИСОК И ШЕЌЕР НА ГРАЃАНИТЕ ВО СТРУМИЦА!

Во склоп на проектот „Нега во твојот дом” кој веќе постои година дена, тимот на „Дијаконија Македонија“ одлучи да изврши еднодневно бесплатно мерење на крвен...

Култура

(ВИДЕО) „МАКЕДОНИЈА Е ВО БИБЛИЈАТА“: ПОГЛЕДНЕТЕ КАКО ЖЕНА ОД КАРИПСКИТЕ ОСТРОВИ ЈА ПОЗНАВА МАКЕДОНИЈА!

Македонец кој е на одмор на Антигва која се наоѓа на Карипските острови сподели видео на социјалните мрежи со следниот коментар: “Ја имам среќата скоро недела...