Сте ја слушнале ли приказната за струмичкиот Момин бунар?

Во источниот дел на Струмица се наоѓа срцевината на стариот дел од градот. А во неговата средина главна чаршиска точка за размена на муабети е бунарот длабок 11 метри наречен Момин бунар. Одговорот за неговото име се крие во легендата според која тој бил изграден од некој Турчин во спомен на последната желба од неговата ќерка. Таа побарала нејзината облека да се продаде, а од парите ...