(ФОТОГАЛЕРИЈА) Талентираната струмичанка Спасова Марија со успех ја започна годината, со успех и ја завршува!

Марија Спасова ја започна годината со успех, така и ќе ја заврши. Талентираната средношколка од СОУУД „Димитар Влахов“- Струмица додаде уште една во долгата низа на награди, овојпат освојувајќи го првото место на конкурсот распишан од Општина Струмица и ЛУБ „Благој Јанков Мучето“ – Струмица посветен на градот. Спасова и нејзината менторка, Олга Хаџиева се натпреваруваа во категоријата ...

Литературен конкурс „Мојот јазик – тоа сум јас“

Проектот Творам за Македонија ќе се одржи и годинава по третпат и во негов склоп е ученичкиот литературен конкурс на пишани творби (проза или поезија) на зададена тема. Годинава се става акцент на значењето на јазикот со темата: „Мојот јазик – тоа сум јас“. Учениците кои во текот на наредните неколку денови ќе создадат творештво на таа тема треба да го предадат кај своите професори ...