ЛО НА ЛЕВИЦА-СТРУМИЦА СЕ ОБРАТИ ДО КОСТА ЈАНЕВСКИ ВО ВРСКА СО ЗАГАДУВАЊЕТО НА ГРАДОТ!

ЛО на Левица на Струмица се обрати до Општина Струмица и до Градоначалникот Коста Јаневски во врска со загадувањето на градот. Ви го прикажуваме мејлот во целост: Почитуван Градоначалник и Совет на Општина Струмица Граѓаните се сериозно загрижени од резултатите на ново поставената мерна станица за загаденост на воздухот од Министерството за животна средина во нашиот град. Веќе ...

Новогодишното обраќање на градоначалникот Коста Јаневски

Градоначалникот на Општина Струмица, Коста Јаневски, во своето новогодишно обраќање посака ведра мисла, спокој и успех. Тој истакна дека изминатава година имаше и убави и помалку убави моменти, а без разлика кој како ги доживеал и со што се соочил, сите случувања да бидат заеднички патоказ кон изнаоѓање на вистинските вредности. „Ноќта што е пред нас поминете ја со најблиските, со ...

Новогодишната ноќ градоначалникот Јаневски ја заврши со штитениците од Заводот во Банско

По посетата на дежурните служби и првото родено бебе во струмичката болница, градоначалникот Коста Јаневски со соработниците, новогодишната ноќ ја заврши со штитениците од Заводот во Банско. Во пријатна и опуштена новогодишна атмосфера си разменија пригодни подароци и си посакаа пријателството да продолжи и во Новата година, а таа да биде исполнета со здравје, радост, благосостојба ...

Градоначалникот Јаневски го посети првороденото бебе во Новата година во струмичката болница

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, ноќеска го посети првото бебе родено на самиот почеток на Новата година во струмичката болница. Му подари штедна книшка со 20 илјади денари и му посака да биде живо и здраво, да расте големо, среќно и весело, да биде вреден граѓанин на Општината и од мало да се учи да штеди. Бебето е машко, втора рожба на Сања Христова од селото Дабиле. ...

Градоначалникот Јаневски подари прехранбени пакети на шест социјално загрозени семејства

Општина Струмица води континуирана грижа за социјално ранливите категории граѓани во рамките на своите надлежности и можности. Со цел да им ги разубави новогодишно-божиќните празници на шест социјално загрозени семејства во населените места Градско Балдовци, Куклиш и Муртино им подари прехранбени пакети и новогодишни пакетчиња за децата од тие семејства. Семејствата ги посети ...

Честитка од градоначалникот Јаневски по повод Денот на наставата на турски јазик

Јазикот, заедно со културата и традицијата, е белег на себеспознавањето на етничките заедници и дел од идентитетот на народите. Правото да се учи и изучува сопствениот јазик е едно од најсуштествените права на секој човек, без разлика каде живее. На Турците кои живеат во општина Струмица, тоа право, заедно со правото да ги негуваат своите културни и традиционални вредности, им е целосно ...

Градоначалникот Јаневски оствари средба со претставници на Сојузот на дефектолози на Република Македонија

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, денеска оствари средба со потесното раководство на Сојузот на дефектолози на Република Македонија. На средбата се разговараше за состојбата во која што се наоѓаат лицата со попреченост во општина Струмица, за реализираните и планираните проекти од областа на дефектологијата и унапредувањето на нивниот живот. На оваа прва средба ...

Градоначалникот Јаневски ги започна Собирите со граѓаните по месните и урбаните заедници

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, ги започна Собирите со граѓаните по месните и урбаните заедници преку кои ќе се креира буџетот на Општината за 2018 година. Заедно со претседателот на Советот, Марјан Даскаловски, директорот на Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“, Зоран Горѓиев, директорот на Јавното претпријатие „Паркиралишта Струмица“, Верица ...

Градоначалникот Јаневски заедно со граѓаните ќе го прави буџетот на општина Струмица за 2018 година

Градоначалникот Коста Јаневски, денеска, ги повика граѓаните на општина Струмица масовно и активно да се вклучат во собирите во месните и урбаните заедници и заедно да ги утврдат приоритетите за буџетската 2018 година. Собирите започнуваат вечерва во населените места Градско Балдовци и Куклиш и ќе траат до 13 ноември. -Во предизборната кампања како кандидат за градоначалник, ви ветив ...

Градоначалникот Јаневски се сретна со шеикот од Катар Јасим Бин Хамад Ал Тани

Делегација од Катар предводена од шеикот Јасим Бин Хамад Ал Тани се сретна со градоначалниот на општина Струмица, Коста Јаневски. На средбата во кабинетот на градоначалникот, на која присуствуваа и раководители на одредени сектори во Општината, беа презентирани потенцијалите и можностите со кои што располага Струмица за можни инвестиции, особено, во областа на земјоделството. На ...