Општина Струмица ќе му помогне на семејството Доневи од Дражево

  Градоначалникот на општина Струмица Коста Јаневски денеска одржа состанок со градоначалникот на општина Ново Село Боро Стојчев и со претставници на здружението на граѓани „Љубезност“. На состанокот се разговараше за четиричленото семејство Доневи од селото Дражево во општина Ново Село кои живеат во исклучително тешки услови. Потврдувајќи ја желбата за помош, ги разгледуваа ...

(ВИДЕО) СИТЕЛ ВО КУЌАТА НА СЕМЕЈСТВОТО ДОНЕВИ ОД ДРАЖЕВО!

Во куќа која буквално се руши и распаѓа, без никакви основни услови за живот,  вака живее четиричленото семејство Доневи од подбеласичкото село Дражево. Со болни деца и сопруга,  64 годишниот Стоил вели дека е оставен на милост и немилост. Само со социјална помош од 2000 денари и без никакви други примања, со голем број долгови  во крајно нехумани услови, најчесто без огрев,  на кревети ...

Започна реализацијата на проектот за изградба на повеќенаменско спортско игралиште во Дражево

По барање на граѓаните од населеното место Дражево, општина Ново Село започна со реализација на проектот за изградба на повеќенаменско спортско игралиште. Во текот на вчерашниот ден се изврши асфалтирање, а овие денови ќе продолжат градежните активности, поставување на спортската опрема и оградување на истото. Оваа игралиште ќе биде наменето за спорт и рекреација на дечињата од ...

Дел од Дабиле, Смолари и Дражево денес без струја

Од ЕВН – КЕЦ Струмица информираат дека денес од 10 до 13 часот без електрична енергија ќе останат корисниците на дел од селото Дабиле. Исто така и жителите на Дражево и Смолари ќе бидат без струја од 11 до 16 часот.

Дражево ќе биде 5 часа без струја

Од ЕВН – КЕЦ Струмица, информираат дека заради реализација на инвестициони зафати за подобрување на квалитетот во снабдувањето со електрична енергија, денеска, вторник, 2 декември, од 10:00 до 15:00 часот без снабдување со електрична енергија ќе остане селото Дражево во општина Ново Село.

Санација на подот на училиштето во Дражево

Денес со поддршка од општина Ново Село започна санацијата на подот во училиштето во Дражево. Со овој проект ова село и учениците во него ќе добијат подобри и нормални услови за одвивање на наставата. После завршетокот на санацијата во училиштето во Дражево, овој проект ќе продолжи со санација на подот во село Самоилово и ќе овозможи нормални услови и за учениците и училиштето од ова ...