ИНТЕРВЈУ: Љупчо Дориев–Со зборови не се опишува деби за репрезентација пред домашната публика

  Кога за прв пат се запозна со фудбалската топка? Имав само шест години кога татко ми беше во Беласица и тогаш за прв пат се запознав со фудбалската топка. Кој е,, виновникот” да го засакаш фудбалот и дали воопшто експериментираше со други спортови како дете или фудбалот е твоја прва љубов? Господ ми ја подарил дарбата да играм фудбал и јас со најголема љубов тоа го правам. Кој е твој ...