Градоначалникот Јаневски се сретна со амбасадорот на Делегацијата на ЕУ во Македонија Самуел Жбогар

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, денеска, се сретна со амбасадорот на Делегацијата на Европската Унија во Република Македонија, Самуел Жбогар. На средбата, на која присуствуваа и нивните соработници, градоначалникот Јаневски од негово лично име и од името на граѓаните на општина Струмица се заблагодари за реализацијата на проектот Пречистителна станица за отпадни ...

Јаневски:Имам голема желба и сериозна намера за решавање на инфраструктурните проблеми во Софилар

„Ќе го забрзаме процесот на легализација на бесправно изградените објекти во месноста Софилар. Жителите конечно ќе ги уживаат бенефитите од урбанизацијата со патна, водоводна и канализациона инфраструктура и јавно осветлување“, ова беше едно од ветувањата во предизборната кампања на градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски. Два месеца по ова ветување, тој започна со ...

Јаневски: Во наредниот период ќе се посветиме на современото улично осветлување

„Безбедноста на децата, учениците, но и на сите граѓани е од големо значење на локалната самоуправа предводена од мене како градоначалник, па убави и современо осветлени улици ќе биде заложбата која и во идниот период ќе ни биде во фокусот на управувањето со општината“, рече градоначалникот Коста Јаневски по синоќешното утврдување на состојбата со осветлувањето на улиците во градот. ...

Јаневски: Преку Локалниот совет за превенција се грижиме за безбедноста на граѓаните

„Јас како градоначалник и општина Струмица остануваме силен партнер во Локалниот совет за превенција и со сите расположливи капацитети ќе го даваме својот влог во безбедноста на граѓаните“, рече градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, на денешната работилница на тема „Локален совет за превенција – улогата на градоначалникот“ која што се одржа во хотелот „Вила парк“. ...

Општина Струмица и „Комуналец“ ќе спроведат ЕКО акција по повод новогодишните празници

„Ветивме дека чистата животна средина ќе биде мој и приоритет на општина Струмица. Така и ќе работиме. Иако, јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ секојдневно ја одржува јавната чистота во градот, сакам да најавам дека ќе спроведеме поширока акција во пресрет на новогодишно – божиќните празници. Тоа значи дека во неа ќе бидат вклучени повеќе институции, градежни ...

(ФОТО) Градоначалникот Јаневски ги посети граѓаните на улицата „Првомајска“ каде се урна потпорен ѕид

Обилните врнежи кои изминативе денови ја зафатија општина Струмица предизвика проблеми на улицата „Првомајска“, во горниот дел на градот.Имено, урнат е потпорниот ѕид на оваа улица, а веднаш по алармот од граѓаните на местото излезе градоначалникот Коста Јаневски, директорот на ЈПКД „Комуналец“, Зоран Ѓоргиев и раководители во ова јавно претпријатие. Градоначалникот Јаневски ...

Градоначалникот Јаневски на Форумот на тема „Децентрализацијата повторно во фокус“ во Струга

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, учествува на Форумот „Децентрализацијата повторно во фокус“ кој што се одржува во Струга. Форумот се одржува во организација на УНДП, во рамките на проектот „Подобрување на општинското управување“, финансиски поддржан од страна на Европската Унија, а присуствуваат градоначалници, претставници на министерството за локална ...

Градоначалникот Јаневски избран за претседател на Советот за развој на Југоисточниот плански регион

Денес во хотелот „Сириус“ се одржа Првата (конститутивна седница) на Советот за развој на Југоисточниот плански регион. На седницата беа верификувани мандатите на членовите на Советот, составен од новоизбраните градоначалници на општините Гевгелија, Дојран, Богданци, Валандово, Струмица, Босилово, Ново Село, Василево, Радовиш и Конче. За претседател на Советот за развој на Југоисточниот ...

Средба на премиерот Заев со градоначалникот на Општина Струмица, Коста Јаневски

Премиерот Зоран Заев оствари прва посета од оваа функција на Општина Струмица и се сретна со градоначалникот Коста Јаневски. – Градоначалникот Коста Јаневски го запозна премиерот Заев за практицирањето на локалната власт во првиот месец по локалните избори, како и за функционирањето на општината, општинската администрација, претпријатијата и другите институции што се во надлежност ...

Јаневски на регионална работилница за консолидација на земјоделското земјиште

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, денеска, присуствуваше на третата регионална работилница за подигнување на свеста за консолидација на земјоделско земјиште кај земјоделците и сопствениците на земјоделско земјиште. Работилницата која што е дел од спроведувањето на Националната стратегија за консолидација на земјиште за периодот 2012 – 2020 година се одржа во просториите ...