МАКЕДОНСКА БЕРЗА: Струмичка „Оранжерии Хамзали“ со намалена добивка

  „Оранжерии Хамзали“ АД Струмица во периодот јануари-септември 2017 година оствари добивка од 65,2 милиони денари, што е намалување во однос на истиот период минатата година кога добивката изнесувала 76,2 милиони денари, покажува Билансот на успех на компанијата објавен преку Македонската берза.

Оранжерии Хамзали со добивка од 66,8 милиони денари го заврши првото полугодие

Оранжерии Хамзали од Струмица во првото полугодие од оваа година прикажа вкупна сеопфатна добивка во висина од 66.848.000 денари, покажува билансот на успехобјавен на Македонска берза. Во текот на истиот период во 2016 година, добивката на компанијата изнесуваше 65.069.000 денари. Вкупните приходи од продажба, во периодот јануари – јуни оваа година, беа на ниво од 221.011.000 денари. На домашен пазар, ...

Струмица, по Скопје, со најмногу компании кои котираат на берзата

Моментално на Македонска берза котираат 119 компанија. Од овие компании повеќе од половината се од Скопје, вкупно 63 компании. По лидерот Скопје, втор град на берзата е Струмица. Од Струмица на берзата моменталоно се наоѓаат 10 компании. Единство, конфекцијата и трговското друштво Герас Цунев, Грозд, Кланица- Струмица, Огражден, Нова Стоковна Куќа,Оранжерии Хамзали, Струмица Табак се компаниете ...

Се уредуваат прифатилиштата на комунален отпад во општина Босилово

Јпкд ,,Огражден,, Босилово спроведува редовни активности на расчистување и уредување на просторот околу прифатилиштата за комунален отпад. Деновиве такви активности се спроведуваа на прифатилиштата за комунален отпад во с.Хамзали и с.Секирник.Наредните денови таква активност ќе се спроведува и на прифатилиштето за комунален отпад во с.Босилово.

Ставрески и кандидатите за пратеници од ВМРО ДПМНЕ во посета на АД „Оранжерии“ во Хамзали

Носителот на листата во четвртата изборна единица од ВМРО ДПМНЕ Зоран Ставрески и кандидатите за пратеници Славе Гошев, Силвана Бонева и Васил Пишев денес ги посетија оранжериите во Хамзали заедно со сопственикот Васе Митев. Како што истакна Ставрески посетата се должи на тоа да се види како мерките на Владата помагаат во делот на градинарското производство преку субвенциите, концесиите ...