„Струмица, мојот мултикултурен град“

Во рамките на поддршката што општина Струмица ја дава за реализација на заеднички ученички активности кои ја промовираат меѓуетничката интеграција и интеркултурна комуникација во основните и средните општински училишта, во средното општинско училиште „Јане Сандански“ од Струмица, под насловот „Струмица, мојот мултикултурен град“, се реализираше самостојна активност, која симболично ...

Започна реализацијата на проектот за изградба на повеќенаменско спортско игралиште во Дражево

По барање на граѓаните од населеното место Дражево, општина Ново Село започна со реализација на проектот за изградба на повеќенаменско спортско игралиште. Во текот на вчерашниот ден се изврши асфалтирање, а овие денови ќе продолжат градежните активности, поставување на спортската опрема и оградување на истото. Оваа игралиште ќе биде наменето за спорт и рекреација на дечињата од ...

Се реализира проектот „Влијанието на безбедносната култура кај младите во локалната заедница“

Здруженијата „Лумен“ – Струмица и „Истражувачкиот центар за безбедност, одбрана и мир“ – Скопје, со финансиска поддршка од општина Струмица преку V2 програмата за социјална заштита за 2015 година започна со реализација на активностите од проектот „Влијанието на безбедносната култура кај младите во локалната заедница“. Според Васе Русуманов, координатор на проектот, ќе бидат ...

Почна реализацијата на проектот за родова рамноправност во локалната самоуправа

Во Домот на АРМ во Струмица се одржа тематска работилница “Основните концепти на родовата рамноправност и зошто таа е значајна за локалната самоуправа“во рамките на проектот кој општина Струмица го спроведува со Македонското женско лоби за јакнење на капацитетите на советниците и општинската администрација. Проектот се спроведува со поддршка на телото за родова еднаквост на ...