МАКЕДОНСКА БЕРЗА: Струмичка „Оранжерии Хамзали“ со намалена добивка

  „Оранжерии Хамзали“ АД Струмица во периодот јануари-септември 2017 година оствари добивка од 65,2 милиони денари, што е намалување во однос на истиот период минатата година кога добивката изнесувала 76,2 милиони денари, покажува Билансот на успех на компанијата објавен преку Македонската берза.

Склучени 10 транскации на јавна берзанска аукција на Македонска берза

Вкупен промет од 26.011.169 денари остварен е во средата на Македонска берза, а се одржа и јавна берзанска аукција на акции и удели, на која се склучија 10 транскации пренесува Макфакс.  Главниот берзански индекс МБИ 10 заврши во минус од 0,10 отсто, на 1,697.17 , берзански поени.  Од редовното тргување на берзата остварен е промет од 21.464.557,03 денари (349.092,68 евра) од кои 21.364.557,03 денари се остварени на ...