ФОТО: „Изградба Струмица“ асфалтираше локален пат во Неготино!

„ИЗГРАДБА“ – Струмица успешно реализираше уште еден значаен проект, овојпат во Неготино. Се работи за  асфалтирање на локалниот пат Горни Дисан-Вешје. Проект кој е од огромно значење за жителите од овој дел но и за сите жители од Неготино чии имоти се наоѓаат во овој регион кои добиваат олеснет пристап до истите.

Објавен тендер за Изградба на Канализациона мрежа и пречистителна станица за с. Едрениково

Во рамките на проектот „Управување со сливот на река Струмица” кој Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) го имплементира во партнерство со Центарот за развој на Југоисточниот плански регион, Министерството за животна средина и просторно планирање, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство, општините од сливот и други институции на локално, регионално ...

Се предвидуваат 100 локации за изградба на станови за мигранти

Владата во акциониот план за мигранти предвидува 100 локации за изградба на социјални станови, 100 процентно финансирани од буџетот на Република Македонија. Ова го истакна Владимир Ѓорчев од ВМРО-ДПМНЕ во вестите на ТВ НОВА. Ѓорчев појасни  дека се работи за официјален документ што се однесува за период од 2017-та до 2027-ма година и содржи низа проекти за интеграција на мигранти во Македонија. „Една ...

Изградба на мост на „Колешински канал”

При крај е со изградбата на мостот на “Колешински ” канал на патот Колешино – општина Ново Село и Бориево – општина Босилово.Вкупната вредност за изградба на мостот е 12 милиони денари од кои општина Ново Село 8 милиони денари ги обезбеди преку Центарот за развој на Југоисточниот плански регион а преку Министерството за локална самоуправа, 3 милиони денари од Буџетот на општина ...

„Изградба“ Струмица ќе асфалтира пат во Општина Неготино

Градежната фирма “Изградба“ од Струмица која понуди најповолни услови за изведување на работите на распишаниот тендер, ќе го врши асфалтирањето на новите 640 метри од патот од Горни Дисан до Вешје. За таа цел, денеска на пригодна свеченост градоначалникот на општина Неготино Ванчо Апостолов и претставникот на фирмата „Изградба“ го потпишаа договорот за изведување на работите според ...

„Жикол“ ќе ја доградува инфраструктурата во ТИРЗ Струмица

Градежната фирма „Жикол“ ќе ја изведе втората фаза од изградбата на неопходната инфраструктура во Технолошко-индустриски развојната зона во Струмица. Покрај инфраструктурните објекти во рамките на зоната, изведувачот на работите ќе треба да го изгради патното поврзување со регионалниот пат Куклиш – Банско – Ново Коњарево. Во зафатот бидат вложени вкупно 72 милиони денари, а рокот ...

Општина Ново Село продолжува со реализација на програмата за изградба

Општина Ново Село продолжува со реализација на програмата за изградба, реконструкција и одржување на локалните патишта и улици за 2016 година. Во оваа програма е опфатено населеното место Ново Село со асфалтирање на три улици. Досега асфалтирани се улиците Јане Сандански во должина од 410 м и ширина на коловозот 5м, Сандо Масев во должина од 461м и ширина на коловозот 4м а предвидено е асфалтирање ...

Изграден цеваст пропуст на Бојдолска река во Ново Село

При обилни врнежи на дожд се зголемува нивото на вода на Бојдолска река, каде граѓаните кои живеат долж течението на оваа река имат отежнат пристап до своите домови. Поради оваа причина и по барање на граѓаните се изгради цеваст пропуст со што се обезбеди безбеден пристап до нивните домовите. Во тек е изградба на уште еден таков пропуст на 500 метри подолу во реката со што и овој дел од ...

Потпишан договор за изградба на повеќенаменско спортско игралиште во Ново Село

Градоначалникот на општина Ново Село г-дин Блажо Велков, потпиша договор за изградба на повеќенаменско спортско игралиште во населеното место Дражево со управителот на фирмата ДГПТУ Градба МиА ДООЕЛ -Струмица. После спроведената јавна набавка како најповолен понудувач е избрана фирмата ДГПТУ Градба МиА ДООЕЛ – Струмица. Вредноста на проектот е 1.710,764 денари, средставата се обезбедени ...

Програма за изградба и одржување на локални улици во општина Босилово

Во склоп на Програмата за изградба и одржување на локалните улици и патишта за 2016 година во општина Босилово – денес се спроведоа активности за поправка на оштетени делови од локалните патишта и улици во атарите на населените места: Иловица, Штука и Радово. Во наредните денови ке бидат санирани и во останатите локални патни правци во општина Босилово.