Обврската за носење зимска опрема за возилата почнува од утре – во спротивно ќе бидете казнети!

За возачите на автомобили, теренски возила и на лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а возачите на автобуси и на тешки камиони, покрај тоа, треба да поседуваат и лопата ако на погонските тркала не може да се постават синџири за снег. Санкционирањето во претстојната зимска сезона ќе биде во согласност со постојниот правилник за зимска опрема во автомобилите, со ...

Задолжителна зимска опрема: Еве што треба да имате за да не ве казнат

Од 15 ноември почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири, а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на погонските тркала не може да се постават синџири за снег. Еве што ви е потребно: За мотоните возила со тежина која не надминува 3 500 кг во зимска ...

Од денеска задолжителна зимска опрема за возилата

Од денеска почнува да важи задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири,  а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на погонските тркала не може да се постават синџири за снег. Санкционирањето во претстојната зимска сезона ќе биде согласно постојниот правилник ...

Од денес стапува на сила задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата

Од денес стапува на сила задолжителната обврска за носење зимска опрема во возилата. За возачите на автомобили, џипови и лесни камиони е задолжително носење зимски гуми и синџири,  а за возачите на автобуси и на тешки камиони и лопата ако на погонските тркала не може да се постават синџири за снег. На линков може детално да прочитате која зимска опрема е задолжителна. Доколку немаат ...

Обезбедивте ли зимска опрема во возилата?

Од 15 ноември почнува обврската за носење зимска опрема во возилата. Знаете ли која е зимската опрема? Еве што ви е потребно: Како зимска опрема на моторни возила со најголема дозволена маса која не надминува 3.500 кг. се подразбира: –  зимски пневматици на сите тркала, со минимална длабочина на шарите на слојот што гази по обем и широчина, од 4 mm. – пневматици со летен профил на сите ...