ГРАДСКИОТ ПАРК ВО СТРУМИЦА ЌЕ ДОБИЕ НАЈСОВРЕМЕНО СЕНЗОРНО ОСВЕТЛУВАЊЕ!

Градскиот парк во Струмица ќе добие најсовремено сензорно осветлување.

Според изјавата на градоначалникот Јаневски, станува збор за вкупно 96 светлосни позиции кои ќе работат на принципот на „паметно осветлување“ кое функционира со сензори. На тој начин, во одреден дел од паркот интензитетот на светлина ќе се намалува во доцните вечерни часови, а при појава на посетители осветлувањето ќе се покачува на максимум, со што граѓаните ќе се чувствуваат сигурно и безбедно.

Проектот би требало да биде реализиран до пролет.

Ова е само дел од активностите на општина Струмица поврзани со подобрувањето и обновувањето на уличните осветлувања низ градот.

маркетинг


Select
Ознаки: , ,