ПРИВРЕМЕНО ПРИФАТИЛИШТЕ ЗА БЕЗДОМНИЦИ ВО СТРУМИЦА!

Црвениот крст за време на екстремно ниските температури ќе се овозможи сместување во Привременото прифатилиште кое има капацитет да смести 32 лица во исто време, а мобилни тимови на Црвен крст ќе бидат достапни 24 часа секој ден, за да укажат помош и обезбедат превоз за сите бездомни лица, дојавени од терен.

Ваквите услуги, покрај во Скопје, проширени се и во Битола, Струмица и Струга, каде што се поставени контејнери во кои може да се згрижат по осум лица, а се опремени со ќебиња и храна.

маркетинг


Select
Ознаки: , ,