ОФИЦИЈАЛНО: Христијан Мицкоски нов претседател на ВМРО-ДПМНЕ

Христијан Мицкоски е новиот претседател на ВМРО-ДПМНЕ, откако на денешниот Конгрес на партијата во Валандово освои 376 од гласовите на делегатите.

Од вкупно 438 делегати кои што присустуваа на Конгресот, гласале вкупно 428, 376 го дале својот глас за Мицкоски, додека 52 од ливчињата биле неважечи.

Мицкоски беше единствениот кандидат на овој Конгрес.

маркетинг


Select
Ознаки: , ,