ГРАЃАНИТЕ НА СТРУМИЦА РЕАГИРААТ: Влезовите пред градот полни со депонии!

Граѓаните на Струмица преку социјалните мрежи бурно реагираат поради депониите на влезовите пред градот за кои никој не превзема никакви мерки и од ден на ден стануваат се поголеми и штетни за нашето здравје.

„Влезовите пред градот. На секои стотина метри по една нова депонија. Лани проблемот беше во ингеренции, Македонија пат, централна власт, локална власт…сега што е проблемот? Покрај цијанидните рудници кои како гилотина ни висат над главите, ни виси и оваа еколошка катастрофа. Дали е тоа во склад со европските ви знаменца и нема ли уставно право секој човек во оваа земја, да живее и умира во чистота?“ – пишуваат на фејсбук граѓани на општина Струмица

 

маркетинг


Select
Ознаки: , , ,