Гитарстите од „Боро Џони“ на меѓународен натпревар во Ниш

Од 18-20 мај ќе се одржи 13ти по ред меѓународен натпревар по гитара во Ниш, Србија каде секоја година се пријавуваат огромен број на ученици и студенти од Балканот. Натпреварот трае 3 дена и е поделен во повеќе категории во зависност од возраста на натпреварувачите. И оваа година дел од стручното жири ќе биде м-р Васко Пиличев кој со своите ученици ќе се обидат да ги освојат највисоките награди. Годинава музичкото училиште Боро Џони ќе го претставуваат солисти но и камерни состави. Како солисти ќе се претстават: Велјан Дојчинов, Кирил Ичков, Иван Пакетов и Кире Понов, гитарското трио е составено од Христијан Мираковски, Александра Цветанова и Ангела Мицевска, а квартетот го сочинуваат: Митко Витанов, Дора Акан, Милка Василева и Томи Василев.

 

маркетинг


Select
Ознаки: , ,