,,Далвина” ги претстави своите вина на „Винодонија 2017“

Изминатиот викенд  на, 1ви декември, во хотел „Мериот“ се одржа „Винодонија 2017“ . Во салата за презентации на која се претставија околу 40 винарии учество зеде и струмичката винарија ,,Далвина”.

Струмица во последните неколку години важи за еден од набрзорастечките градови во Македонија. Со самото тоа се моделира и сликата за пиење на квалитетни вина, а тука винаријата „Далвина“ го има главниот збор. Сосема достојно, со ниту чекор заостанување зад другите современи винарии, винаријата „Далвина“ најавува дека во блиска иднина Македонија на својата винска карта ќе мора да одвои поголем простор за промоција на овој вински регион. – стои во објавата на vinotika.mk

маркетинг


Select
Ознаки: ,