Општина Василево и „Жикол“ потпишаа договор за четири проекти

Градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов и градежната компанија „Жикол“ потпишаа договор за реализација на градежни активности во износ од околу 2 200 000 денари. Договорот опфаќа асфалтирање на една улица во населеното место  Ангелци чија должина изнесува 240 метри, асфалтрање на две улици во населеното место Висока Маала со должина од 170 и 85 метри, како и порамнување ...

Општина Василево распиша тендери за проекти вредни 10 500 000 денари

Општина Василево деновиве распиша неколку тендери за проекти вредни 10 500 000 денари.  Со средства обезбедени од општинскиот буџет ќе се реализираат следниве проекти: реконструкција на поранешниот Дом на културата во Нова Маала и негова адаптација во спортска сала, асфалтирање на две улици во населеното место Висока Маала како и рамнење и подготовка на терен за изградба на игралиште ...

Претставници од МЦМС и Сокотаб во посета на училиштето во Василево

Со донација од Сокотаб и во партнерство со МЦМС, општина Василево го реконструираше санитарниот јазол во ООУ „Гоце Делчев“ во Василево. По тој повод, денес, главниот менаџер на Сокотаб Битола, г-дин Џовано Бети и г-дин Димче Митрески од МЦМС беа во посета на училиштето за на лице место да ги видат резултатите од заеднички реализираниот проект. „Иако започнавме во подоцнежна фаза од ...

Дневен ред за 51-та седница на Советот на општина Василево

Во среда, 15.02.2017 година со почеток во 12,00 часот, Советот на општина Василево ќе ја одржи 51-седница. За работа на Седницата предложен е следниот дневен ред: Предлог-одлука за комунален ред и мерки за нејзино спроведување. Извештај за реализација на Програмата за изградба, реконструкција, одржување и заштита на локалните патишта и улици во општина Василево за 2016 година. Предлог-програма ...

Општина Василево – дел од манифестацијата „Македонија во ритамот на Европа“

Денес, градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов и г-дин Игор Карадајевиќ од Друштвото за уметничка продукција Еуропијан Капитал Адвајзорс менаџмент ДООЕЛ, Скоје, потпишаа договор со кој се регулираат меѓусебните права и обврски при реализација на активностите за манифестацијата „Македонија во ритамот на Европа“ – манифестација во која учество ќе земат и деца од ...

Доделена хуманитарна помош за семејството Касовски од Владевци од стрaна на ОК ВМРО-ДПМНЕ од Василево

Вчера трошната куќа на семејството Касовски од село Владевци беше посетена од претседателот на О.К на Вмро Дпмне од Василево, господинот Боби Величковски кој на повик од месното ракводство на партијата заради лошите услови во овој зимски период им донесе прехранбени производи како и огревно дрво за семејството Касовски. Условите за живот на семејството се тешки и се надеваме со ...

ООУ „Гоце Делчев“, Василево со нови тоалети

Претставникот на МЦМС г-дин Димче Митрески го посети училиштето „Гоце Делчев“, Василево   каде заедно со претставниците на изведувачот и надзорот изврши увид во одвивањето на  активностите на реконструкција на тоалетите во ова училиште. Реконструкцијата која опфаќа целосна електрична и водоводна инсталација, поставување на врати, нов покрив, санитарии,  молерофарбарски и плочкарски ...

Новогодишни пакетчиња за првачињата во Василево

Градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов, традиционално на првачињата од општина Василево им подари новогодишни пакетчиња. Со желби за добро здравје, успех во учењето и исполнување на сите детски желби,  градоначалникот Стојанов заедно со претседателот на општинскиот совет Драги Митев  им ги разубавија престојните Новогодишно-Божични празници на најмалите ученици ...

Свечена седница на Советот на општина Василево

По повод 20 годишнината од основањето на општина Василево, во петок, 16.12.2016 година, со почеток во 12,00 часот, Советот на општина Василево ќе одржи свечена Седница. Седницата ќе се одржи во салата на хотелот „Мис Стон“ во Василево.

Обезбедени средства за асфалтирање на дел од патот Чанаклија – Нова Маала

Општина Василево, преку Ценатрот за развој на Југоисточниот плански регион обезбеди средства за асфалтирање на еден километар од локалниот пат Чанаклија – Нова Маала.  Според информацијата од градоначалникот на општина Василево г-дин Ванчо Стојанов, на денешната 24 седница на ЦРЈИПР одлучено е средствата кои Центарот ги обезбеди преку  Бирото за регионален развој да бидат наменети ...