Погледнете кои се новите членови во Советот на Општина Струмица

1. Марјан Даскаловски – СДСМ 2. Александар Донев – ВМРО-ДПМНЕ 3. Јосиф Христов – СДСМ 4. Томе Лазаров – ВМРО-ДПМНЕ 5. Наташа Хаџи-Еленова – СДСМ 6. Ели Панова – ВМРО-ДПМНЕ 7. Зоран Костадинов – СДСМ 8. Сашо Милковски – ГРОМ 9. Славјанка Михајловиќ – СДСМ 10. Бобан Малинов – ВМРО-ДПМНЕ 11. Митко Бонев – СДСМ 12. Ирена Бабамова Стојчева – ВМРО-ДПМНЕ 13. Нада Бајрактарова – СДСМ 14. Ѓорге Јовов – Социјалистичка ...

ЗА ТРИ МЕСЕЦИ НАЈГОЛЕМ БРОЈ ОТСЕЛЕНИ ОД ДРЖАВАТА СЕ ОД СТРУМИЦА

Од јуни до септември од Македонија се отселиле 31.170 млади од Македонија, што е повеќе од населението во општина Радовиш. Според статистичките податоци, Радовиш има нешто помалку од 30 илјади жители. Според Државниот завод за статистика, оваа бројка од 31.170 луѓе се однесува на млади од 18 до 37 години. Најголемиот број на отселени се од Струмица и Куманово, а има и од Скопје, а како најголема ...

(ВИДЕО) КОСТА ЈАНЕВСКИ: НОВИ ПРОЕКТИ ЗА НОВИ ИНФРАСТРУКТУРНИ РЕШЕНИЈА

Почитувани граѓани, Градевме и ќе продолжиме да градиме по план и ќе обезбедиме инфраструктура за сите. За општина Струмица да биде место за живеење со правилен урбанистички развој и напреден простор потребен е континуиран процес на планирање. Струмица ќе го добие својот урбан мост кој што ќе овозмозможи ново булеварско решение кое ќе го поврзе градското јадро со просторот во касарната ...

КОСТАДИН КОСТАДИНОВ: ВМРО-ДПМНЕ СО СТАРИ И ИСТРОШЕНИ „ФИНТИ“ СЕ ОБИДУВА ДА ЈА ЗАМАЈУВА СТРУМИЧКАТА ЈАВНОСТ

Прес реакција на вршителот на должноста градоначалник на општина Струмица, Костадин Костадинов, на прес конференцијата на ОК на ВМРО ДПМНЕ „Од ВМРО ДПМНЕ ништо ново. Уште на вториот ден од кампањата за Локалните избори, оваа партија се обидува со стари и истрошени „финти“ да ја замајува струмичката јавност. Носителот на листата од редовите на ОК на ВМРО ДПМНЕ, денес истакна деке ...

Ова е листата на кандидати за советници на СДСМ во Струмица

Марјан Даскаловски Јосиф Христов Наташа Хаџи-Еленова Зоран Костадинов Славјанка Михајловиќ Митко Бонев Нада Бајрактарова Бранко Божинкочев Бајрам Мустафов Снежана Тасева Ацо Ѓоргиев Верица Буралиева Александар Нанчев Билјана Христова Александар Марковски Ленче Ефтимова Милка Јорданова Петар Христов Марјан Молчанов Марија Иванова Коце Божинкочев Мартин Појразов

Жанета Багарова – нов директор на КПУ Затвор – Струмица

Владата именуваше 67 нови функционери и директори на органи, државни управи и казнено поправни установи што се во нејзина надлежност. – Комисијата за кадровски прашања во Владата, за секое лице поединечно, ги провери содржините на поднесената документација за да се провери дали ги исполнуваат условите за именување и соодветно на фактите, со потврдата за исполнување на условите ...

Во јуни најмногу пријави до „Систем 48“ имало за собирање смет

Во општинскиот сервис „Систем 48“ во текот на месец јуни биле пријавени вкупно 143 пријави од страна на граѓаните за проблеми од повеќе области. Од нив решени се 114 пријави, а останатите 29 пријави се во процес на решавање, бидејќи за истите е потребно повеќе време од вообичаеното 48 часа. Најголем број од пријавите доставени до „Систем 48“ се од областа на уличното осветлување 71, од областа ...

Поставен е втор слој асфалт на улицата „Сава Ковачевиќ“

На улицата „Сава Ковачевиќ“ во Струмица, на потегот од улицата „11 Октомври“ до улицата „Моша Пијаде“, поставен е втор слој асфалт. Асфалтирањето се реализираше согласно Програмата за улици и патишта на општина Струмица, а на вкупна површина од 1.400 метри квадратни. За овој градежен зафат беа обезбедени средства од општинскиот буџет.

Погледнете каде се поставени контејнери за стаклен отпад во Струмица

Денеска започна поставувањето на контејнери наменети само за стаклен отпад во градот. Овие специјализирани контејнери се поставуваат во заедничка соработка меѓу јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ и фирмата одговорна за отпад од пакување „Пакомак“ од Скопје. Според Бранко Ѓоргиев раководител на единицата „Чистота“, денеска се поставени контејнери на улицата ...

(ФОТО) Интензивно се гради кружниот тек кај Жито Струмица

Градежните работи за изградба на кружниот тек на крстосницата на булеварите „Климент Охридски“ и „Гоце Делчев“ кај Жито Струмица, а кои започнаа во неделата, се во полн ек. На ова ново сообраќајно решение во овој дел на градот се работи интензивно за побрзо надминување на проблемите со кои се соочуваат учесниците во сообраќајот. Општина Струмица апелира до граѓаните и сите учесници ...