Проекти за Мокриево и Зубово

Општина Ново Село по барање на жителите на Мокриево и Зубово изготвува проекти за реконструкција на Домовите на култура. По изготвувањето на проектната документација ќе се започне со реконструкција и истите ќе бидат ставени во функција на граѓаните на овие населени места. var addthis_config = {"data_track_clickback":true,"ui_atversion":300,"ignore_server_config":true}; var addthis_share = {}; var addthis_product ...

Изградба на мост на „Колешински канал”

При крај е со изградбата на мостот на “Колешински ” канал на патот Колешино – општина Ново Село и Бориево – општина Босилово.Вкупната вредност за изградба на мостот е 12 милиони денари од кои општина Ново Село 8 милиони денари ги обезбеди преку Центарот за развој на Југоисточниот плански регион а преку Министерството за локална самоуправа, 3 милиони денари од Буџетот на општина ...

Започна реализацијата на проектот за изградба на повеќенаменско спортско игралиште во Дражево

По барање на граѓаните од населеното место Дражево, општина Ново Село започна со реализација на проектот за изградба на повеќенаменско спортско игралиште. Во текот на вчерашниот ден се изврши асфалтирање, а овие денови ќе продолжат градежните активности, поставување на спортската опрема и оградување на истото. Оваа игралиште ќе биде наменето за спорт и рекреација на дечињата од ...

Велигденска честитка од градоначалникот на општина Ново Село

Почитувани сограѓани..! Со разгорувањето на пламенот на Велигденските свеќи, во нашите домови ја носиме веста за Христовото воскресение. Но, на празничноста на воскресението и претходат тешки денови низ кои се сеќаваме на страдањата и мачењето на нашиот спасител. Тоа директно и најсликовито ни покажува дека колку и да е мал нечиј успех или колку и да е божествена неговата природа, ...

(ФОТО) Одржан Велигденски Хепенинг во општина Ново Село

Во предвечерието на големиот христијански празник Велигден пред домот на културата “Јане Сандански” општина Ново Село традиционално на денешен ден,Велики Четврток, се организираше Велигденски Хепенинг. Штандовите беа полни од убавите детски изработки иразботени со вредните раце на учениците од ООУ “Мануш Турновски” општина Ново Село. Насекаде беше разлеана детската ...

Уредување на централното подрачје во Смолари

Започнаа градежните активности за изградбата на паркот во с.Смолари, како дел од проектот „Парково уредување на централните подрачја во населените места: Ново Село, Зубово, Сушица, Борисово, Мокриево, Дражево и Смолари”. Со изградбата на овој парк ќе се уреди централното подрачје (збираалто) со што ќе се добие комплетно нов изглед на самиот центар во оваа населено место. Ќе се изградат ...

Потпишан договор за реконструкција на игралишта во Самoилово и Мокриево

Градоначалникот на општина Ново Село г-дин Блажо Велков потпиша договор за јавна набавка на градежни работи за реконструкција на повеќенаменскo игралиште во Самоилово и реконструкција на одбојкарско игралиште во Мокриево. После спроведената јавна набавка како најповолен понудувач е избрана фирмата ДПУТ „Универзал Градба “ ДООЕЛ Струмица. Со оваа инвестиција ќе се изврши реконструкција ...

Потпишан договор за реконструкција на детската градинка „Сонце“ во Ново Село

Градоначалникот на Општина Ново Село г-дин Блажо Велков потпиша договор со управителот на фирмата ДГИМТ „Анол – Импекс“ ДООЕЛ Скопје г-дин Звонко Костовски за реконструкција на Детска Градинка „Сонце“ Ново Село како дел од проектот „Енергетска ефикасност во насока на постигнување на подобра средина во детските градинки“ во рамките на Програмата Интеррег – ИПА за прекугранична ...

(ФОТОГАЛЕРИЈА) Граѓаните на општина Ново Село кажаа „НЕ“ на уништувањето на унитарноста на Македонија

Граѓани на општина Ново Село  вечерва со мирен протестен марш кажаа „НЕ“ на уништувањето на унитарноста на Македонија. Учесниците на протестот порачаа дека нема простор за разнебитување на државата и дека се против воведување двојазичност. Поради актуелната политичка криза, тие побараа веднаш да се спроведат и предвремени парламентарни избори и што побрзо да се распишат локалните ...

Крводарителска акција во Ново Село

Во Дом на култура „Јане Сандански“ – Ново Село се одржа крводарителска акција. На повикот на организаторите на крводарителската акција одговорија околу 40 хумани граѓани од општината. Благодарение на хуманиот гест на секој од дарителите општина Ново Село успешно ја одржува оваа традиција.