Во тек е изградба на мал плоштад во Моноспитово

Во тек е парково и партерно уредување на дворот во Центарот за алтернативен туризам и креативен развој во с.Моноспитово кој воедно ќе се користи и како мал плоштад. var addthis_config = {"data_track_clickback":true,"ui_atversion":300,"ignore_server_config":true}; var addthis_share = {}; var addthis_product = "wpp-5.3.5"; var wp_product_version = "wpp-5.3.5"; var wp_blog_version = "4.7.5"; var addthis_plugin_info = {"info_status":"enabled","cms_name":"WordPress","plugin_name":"Share ...

Општина Босилово на координативен состанок со Euromax Resources

Градоначалникот на општина Босилово г-дин Љупчо Колев зааедно со менаџерскиот тим на  Euromax Resources одржаа координативен состанок во врска со започнувањето на активностите за изградба на инфраструктурата за потребите на рудникот.

Колев: Најмалку 110 милиони денари во проекти за општина Босилово

Општина Босилово активно се спрема за активностите во 2017 година, се прават планови како да се реализираат проектите за кои општината веќе има обезбедено финансии. Дел од финансиите се обезбедени од буџетот  на општината, друг дел преку централната власт, додека пак друг дел се обезбедени преку европски фондови, појаснува градоначалникот на општина Босилово, Љупчо Колев. Ќе бидат ...

Чистење на снегот во општина Босилово

Општина Босилово и ЈПКД „Огражден„ – Босилово секојдневно спроведуваат акции за чистење и оспособување за сообраќај на локалните улици и патишта кои се во надлежност на општината. Паралелно со отстранувањето на снегот и ледот од замрзнатите коловозни површини се врши и фрлање на песок и чакал со цел ублажување на последиците од замрзнување на сообраќајните површини. И покрај ...

Одржана конференција за реконструкција на домот во Секириник

Реконструирање на домот на културата и изградба на објект за школа за ткаење во Секирник се главни приоритети кои ќе се реализираат преку проектот „Развој на туризмот во прекуграничниот регион Босилово-Грмен преку зачувување на локалните културни традиции“ финансиран преку Програмата Интререг на Ипа фондовите меѓу Република Македонија и Република Бугарија.Вкупниот буџет за ...

Босилово го чисти сливот на река Струмица

Општина Босилово го чисти сливот на реката Струмица која тече низ нејзиното подрачје. Екипите на комуналното претпријатие работат на отстранување на наносите на потегот од мостот во влезот во Босилово до мостот во селото Дабиле. – Нашиот регион, нашата котлина во минатото беше подложна на поплави од поголеми размери. Имавме доста активности на тој план и ние како локални самоуправи, ...

Општина Босилово го чисти сливот на река Струмица

Општина Босилово го чисти сливот на река Струмица кој тече низ нејзиното подрачје. Екипите на комуналното претпријатие работат на отстранување на наносите на потегот од мостот во влезот во Босилово до мостот во село Дабиле. – Нашиот регион, нашата котлина во минатото беше подложна на поплави од поголеми размери. Имавме доста активности на тој план и ние како локални самоуправи, но ...

Крводарителска акција во Босилово

Вчера во просториите на младинскиот едукативен центар во с.Босилово во организација на Црвен Крст – Струмица и Заводот за трансфузиологија се одржа редовна крводарителска акција за граѓаните од општина Босилово. Хуманоста овојпат ја покажаа околу 20 крводарители. Општина Босилово ќе продолжи со организацијата на вакви хуманитарни акции и во наредниот период.

Претставници од Кралството Холандија во посета на Босилово

Претставници од фирмите “‘Waterschap – Aa en Maas” и “Brabant water”‘ од Холандија неколку денови престојуваа во посета на општина Босилово. Овие компании се специјализирани за за проблематика од областа на снабдување со вода за пиење и одведување и третман на отпадни води. Општина Босилово има воспоставена повеќегодишна соработка со нив врз основа на што се имаат реализирано ...