Листа на советници од СДСМ за општина Босилово

1. Ѓорги Аризанов носител на листа – Иловица 2. Динчо Крстев – Иловица ЛДП 3. Снежана Ристова – Турново 4. Марина Јанева – Радово 5. Далибор Стојчев – Босилово 6. Стојан Ристов – Сарај 7. Димка Димитровска – Моноспитово 8. Надежда Панајотова – Секирник 9. Стојанчо Ѓоргиев – Дрвош 1о. Софче Накова – Гечерлија 11. Кирчо Стојанов – Штука 12. Томе Мицев – Еднокуќево 13. ...

Зоран Зимбаков – Кандидат на СДСМ за Градоначалник на oпштина Босилово

Зоран Зимбаков е кандидат за градоначалник од редовите на СДСМ во општина Босилово  за претстојните локални избори кои ќе се одржат оваа година во Октомври. Информацијата е официјално потврдена на неговата фејсбук страница.

ОТЧЕТ ЗА РАБОТЕЊЕТО НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ И СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БОСИЛОВО ЗА 2013-2017 ГОДИНА

Почитувани сограѓани, Пред четири години Ви ветивме напорна и посветена работа, максимално вложување на труд во решавањето на Вашите проблеми. Кажавме дека ќе имаме сериозен и одговорен пристап и дека ќе го почитуваме Вашето мислење. Вложивме многу труд во создавањето на меѓусебна доверба и цврста соработка меѓу Вас граѓаните и општина Босилово. Нашиот партнерски однос беше основа ...

На 3-ти септември референдум во општина Босилово, жителите ќе гласаат за или против изградба на рудникот Иловица

На трети септември жителите на општина Босилово, струмичко ќе гласаат дали се за или против изградба на планираниот рудник за злато и бакар над селата Иловица и Штука. Пред донесувањето на оваа одлука од Советот на општината, жителите на оваа општина ги собраа потребните потписи. Граѓанската иницијатива во југозападниот дел на Макадонија од Гевгелија, Валандово, Богданци и Дојран, ...

Поставена ограда на повеќенаменското игралиште во н.м Еднокуќево

Проектот за изградба на повеќенаменско игралиште во населено место Еднокуќево се реализира по предвидената динамика. Реализирана е фазата изработка и монтажа на метална ограда околу теренот. Следуваат другите фази од проектот и се очекува да заврши во предвидениот рок.  

Село Радово добио Младински Центар

Од вчера и официјално е пуштен во употреба на Младинскиот центар во с.Радово направен врз темелите на стариот руиниран Дом на култура.

Мониторинг и еваулација на имплементацијата на проектот “Изградба на мост на река Tурија и дел од локален патен правец Босилово-Радово”

Во врска со проектот “Изградба на мост на река Tурија и дел од локален патен правец Босилово-Радово” , финансиран од Грант средства обезбедени од Европската унија преку ИПА предпристапните фондови, администрирани според правилата на Светска Банка,во просторијата на општина Босилово се одржа состанок на кој присуствуваа Mark Barett-тим лидер на проектот и Nedzat Bajrami-експерт инженер ,претставници ...

Колев оствари средба со сопственикот и претставници на менаџерскиот тим на компанијата Проанализ

Градоначалникот на о.Босилово Љупчо Колев  имаше средба со сопственикот и претставници на менаџерскиот тим на компанијата Проанализ ,господинот Ulas Goktas и Ziya Saidov зад која стои турски капитал и која во нашиот регион планира изградба на акредитирана лабораторија која за основна цел ќе има соработка со компаниите и индивидуалните земјоделски производители со цел осовременување на ...