Доделени уверенијата за нов градоначалник и членови на Советот на општина Василево

Марјан Јанев, кандидатот за градоначалник од редовите на СДСМ и коалицијата, денес ја презеде функцијата градоначалник на општина Василево. На чинот на примопредавање градоначалникот Марјан Јанев изјави: „Најпрво сакам да изразам голема благодарност на сите граѓани на општина Василево кои излегоа на гласање, го остварија своето право на глас со што овозможија да се случат промените ...

Погледнете кои се новите членови во Советот општина Василево

1. Крсте Панев – СДСМ 2. Сања Стојанова – ВМРО-ДПМНЕ 3. Фанче Томова – СДСМ 4. Наце Коцев – ВМРО-ДПМНЕ 5. Блаже Коцев – СДСМ 6. Сања Христова – ВМРО-ДПМНЕ 7. Неџат Меминов – СДСМ 8. Виолета Ристова – ВМРО-ДПМНЕ 9. Сандра Илева – СДСМ 10. Бранко Трајков – ВМРО-ДПМНЕ 11. Наташа Велкова – СДСМ 12. Марјанчо Трајков – ВМРО-ДПМНЕ 13. Костадинка Печеникова – СДСМ 14. Ракип Асанов – ВМРО-ДПМНЕ 15. Илми Мустафов ...

ПОГЛЕДНЕТЕ КОИ СЕ НОВИТЕ ЧЛЕНОВИ ВО СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БОСИЛОВО

1. Ѓорги Аризанов – СДСМ 2. Трајче Барбутов – ВМРО-ДПМНЕ 3. Динчо Крстев – СДСМ 4. Трајче Иванов – ВМРО-ДПМНЕ 5. Снежана Ристова – СДСМ 6. Анита Божинова – ВМРО-ДПМНЕ 7. Марина Јанева – СДСМ 8. Панче Сирачев – ВМРО-ДПМНЕ 9. Далибор Стојчев – СДСМ 10. Костадин Георѓиев – ВМРО-ДПМНЕ 11. Стојан Ристов – СДСМ 12. Родна Китанова Малинова – ВМРО-ДПМНЕ 13. Димка Димитровска – СДСМ 14. Димитар Митров – ...

(ФОТО) БЛАЖО ВЕЛКОВ: РАБОТНО ДО ПОСЛЕДЕН ДЕН!

Денес на официјалниот профил, поранешниот градоначалник на општина Ново Село-Блажо Велков објави дека асфалтирани се нови улици во Мокриево, Мокрино, Старо Коњарево и Ново Коњарево. Од 2013-2017 година асфалтирани се 47 улици и над 167 завршени проекти. Велков се заблагодари на сите жители на општина Ново Село!  

Погледнете кои се новите членови во Советот на Општина Струмица

1. Марјан Даскаловски – СДСМ 2. Александар Донев – ВМРО-ДПМНЕ 3. Јосиф Христов – СДСМ 4. Томе Лазаров – ВМРО-ДПМНЕ 5. Наташа Хаџи-Еленова – СДСМ 6. Ели Панова – ВМРО-ДПМНЕ 7. Зоран Костадинов – СДСМ 8. Сашо Милковски – ГРОМ 9. Славјанка Михајловиќ – СДСМ 10. Бобан Малинов – ВМРО-ДПМНЕ 11. Митко Бонев – СДСМ 12. Ирена Бабамова Стојчева – ВМРО-ДПМНЕ 13. Нада Бајрактарова – СДСМ 14. Ѓорге Јовов – Социјалистичка ...

(ФОТОГАЛЕРИЈА) ЉУПЧО КОЛЕВ ОДРЖА ТРИБИНА ВО ПРЕПОЛНАТА ПРОСТОРИЈА ВО ИЛОВИЦА

Вечерва во Иловица, кандидатот за градоначалник на општина Босилово Љупчо Колев, одржа трибина во преполната просторија во училиштето. На трибината беа присутни и дел од кандидатите за советници, Трајче Иванов од Иловица, Трајче Барбутов од Моноспитово, Цвета Ѓоргиева од Штука и Сања Гошева од Турново. Најпрвин претседателот на ОК ВМРО – ДПМНЕ, Тони Гражданлиев даде кратко видување ...

(ВИДЕО) БЛАЖО ВЕЛКОВ: НОВО СЕЛО ПОД НЕВИДЕНА ПОЛИЦИСКА ОПСАДА!

Почитувани граѓани на општина Ново Село, во моментот во нашата општина се случува невидена опсада од страна на полициски инспектори во цивил, придружувани од униформирани службеници на МВР, на чело со началникот на СВР Струмица Танчо Пројковски. Од 19:00 часот со логистичка поддршка од приватни возила на активисти на СДСМ од Ново Село МВР врши притисок врз активисти на ВМРО-ДПМНЕ кои ...

ЗА ТРИ МЕСЕЦИ НАЈГОЛЕМ БРОЈ ОТСЕЛЕНИ ОД ДРЖАВАТА СЕ ОД СТРУМИЦА

Од јуни до септември од Македонија се отселиле 31.170 млади од Македонија, што е повеќе од населението во општина Радовиш. Според статистичките податоци, Радовиш има нешто помалку од 30 илјади жители. Според Државниот завод за статистика, оваа бројка од 31.170 луѓе се однесува на млади од 18 до 37 години. Најголемиот број на отселени се од Струмица и Куманово, а има и од Скопје, а како најголема ...

(ФОТО) Ванчо Стојанов во посета на населеното место Висока Маала

Синоќа кандидатот за градоначалник на о.Василево од ВМРО-ДПМНЕ г-дин Ванчо Стојанов одржа трибина во населено место Висока Маала на која пред граѓаните ја презентираше изборната програма за локални избори 2017 година и даде отчет за досега сработеното како што е изградбата на нова училишна зграда и асфалтирање на улица во должина од 400м. Во програмата за ова населено место е опфатено ...

ВАНЧО СТОЈАНОВ: Центарот на Василево ќе добие Булеварско решение

Драги мои сограѓани, Кај нас постои девиза, ветуваме-реализираме. Тоа што го ветуваме го исполнуваме, за сето тоа сите ние самите сме сведоци, сето тоа што го реализираме на територијата на општина Василево е всушност Вашиот глас, Вашата програма. Програмата на општина Василево ја креирате токму Вие. Така ќе биде и во оваа програма, сето она што вие го баравте ќе биде реализрано. Ќе ги ...