(ФОТОРЕПОРТАЖА) Еден ден на струмичките полиња

Плодни и зелени, полни со голема убавина и вредни работливи жители кои со голема љубов и внимание ја обработуваат својата земја! Со право би рекле дека секој од нас овде би го пронашол мирот и спокојот кој ни е потребен секојдневно. Така би ги опишале нашите струмички полиња кои сигурно се едни од најплодните во целата Македонија. Од здравата храна и плодовите кои излегуваат од оваа ...

„Комуналец“ го чисти поројот „Васил Главинов“

По комплетното чистење на поројот „Крушевска Република“, вработените во единицата „Чистота“ при Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ започнаа со чистење на поројот „Васил Главинов“. Рачно и со механизација се врши генерално чистење на поројот од треви и разновиден отпад фрлен во него. По спроведувањето на оваа акција за генерално чистење, од „Комуналец“ ...

Во училиштето во Просениково се реализираше Отворен ден со родителите

Наставниците, учениците и родителите со заеднички труд го разубавија основното општинско училиште „Герас Цунев“ од Просениково. Како и во минатите години така и оваа учебна година во петокот се реализираше отворен ден со родители под мотото „Училиштето- мој втор дом”. Сите заедно реализираа повеќе активности за ентериерно и екстериерно уредување на училишниот простор, со што ...

„Комуналец“ продолжи со чистењето на долниот дел од поројот „Крушевска Република“

Вработените во работната единица „Чистота“ при Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ продолжи со чистењето на поројот „Крушевска Република“. Денеска се работеше во долниот дел каде што со механизација се вадеа тињата и наносите, дел од нив веднаш се подигаа во камион, а дел е оставен за да се исуши и потоа ќе биде подигнат. Чистењето се врши на потегот од мостот ...

Во вчерашната акција од поројот „Крушевска Република“ подигнати 98 метри кубни отпад

Генералното чистење на поројот „Крушевска Република“ продолжи и во текот на вчерашниот ден, а во рамките на акцијата „За чиста струмичка пролет“. Според информациите од Бранко Горѓиев раководител на работната единица „Чистота“ при Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ на потегот од мостот на улицата „Младинска“ до спојот со улицата „5-ти ноември“ подигнати ...

Акцијата „За чиста струмичка пролет“ продолжува и утре со чистење на поројот „Крушевска Република“

Традиционалната пролетна акција за генерално чистење на градот и населените места, која започна на 21 март продолжува и утре (23.04.2017година). Според информацијата од Бранко Горѓиев, раководител на работната единица „Чистота“ при Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“, ќе се финализира чистењето на поројот „Крушевска Република“ кое поради големиот обем за работа ...

„Комуналец“ започна со чистење на поројот „Крушевска Република“

Во рамките на традиционалната пролетна акција за генерално чистење на градот и населените места, а која годинава се спроведува под мотото „За чиста струмичка пролет“, вработените во работната единица „Чистота“ при јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“ започна со чистење на поројот „Крушевска Република“. Според информацијата од Бранко Горѓиев, раководител ...

Се санираат ударните дупки на улиците во градот

Општина Струмица започна со санирањето на ударните дупки на улиците во градот согласно Програмата за улици и патишта за 2017 година. Според информациите од Одделението за комунални работи, денеска и утре ќе се врши санирање на вкупно 63 локации во градот. Општина Струмица апелира до граѓаните за разбирање додека се вршат овие градежни зафати на улиците во градот.

Во вчерашната акција „За чиста струмичка пролет“ подигнати рекордни 406 метри кубни отпад

Во рамките на традиционалната пролетна акција за генерално чистење која се спроведува под мотото „За чиста струмичка пролет“ во текот на вчерашниот ден беа подигнати рекордни 406 метри кубни разновиден отпад. Во третиот ден од акцијата беа вклучени 58 вработени во Јавното претпријатие за комунални дејности „Комуналец“, четири камиони, исто толку трактори и три градежни машини. Според ...

(ФОТОРЕПОРТАЖА) Мокрински извори – вистински дар од природата

По феноменалната ФОТОРЕПОРТАЖА за заборавената убавина на селото Три Води фотографот на Струмица Денес повторно преку неговите фотографии Ви прикажува уште една наша убавина за која надалеко се зборува. Станува збор за Мокринските извори кои се наоѓаат во подножјето на планината Беласица на надморска височина од 330 метри поточно во селото Мокрино, во близина на Струмица. До ден ...