(АНКЕТА) Екстерно тестирање за секој струмичанец!

 Тимот на Струмица Денес дојде до интересна идеја – да подготвиме сопствено екстерно тестирање за нашите читатели. Нашата цел е да откриеме всушност колку струмичани го познаваат градот Струмица и околината. За таа цел подготвивме 30 прашања и понудивме четири одговори. Опуштете се и уживајте, ако некој не го помине екстерното тестирање нема да добие лоша оцена.

1.Од која година започна да се одржува Струмица Опен Фестивал?
2012
2013
2015
2011
2.Кој македонски цар има тврдина во Струмица?
Александар Македонски
Самуил
Персеј
Душан
3.Кој познат струмичанец ја испеа песната „Свири Мајсторе“?
Џамбо
Перо Христов
Гоце Арнаудов
Горан Куќич
4.Кога се слави ослободувањето на Струмица?
8-ми Септември
11-ти Октомври
11-ти Септември
11-ти Декември
5.Колку села влегуваат во составот на Општина Струмица?
72 села
45 села
71 село
87 села
6.Каде се наоѓа познатата „Леблебиџиска“ улица?
на истата таа улица каде се наоѓа Kафе бар „Селект“
кај старата автобуска станица
кај малиот градски парк
не постои таква улица во Струмица
7.Колку основни училишта има во Струмица?
осум
пет
четири
шест
8.Кое било првото име на Струмица?
Струмица отсекогаш се викала Струмица
Астрион
Астибо
Тивериопол
9.Која струмичка компанија ја произведува „Струмка“?
Вива
Грозд
Кабел Нет
Кожувчанка
10.Со кој повикувачки број започнуваат броевите во Струмица?
02
035
034
032
11.Кое е вистинското име на Бубе од „Мокрински Смешки“?
Стојанче Илиев
Цанко Мочев
Иле Илиев
Панчо Бајагата
12.„Леле луѓе што напраивме“-во изјава на…?
Горан Пандев
Борко Ристовски
Кирил Лазаров
Влатко Илиевски
13.Струмичката Цеца е по потекло од…?
Банско
Колешино
Удово
Баница
14.Која година КК Струмица беше шампион на Македонија?
2007
2008
2010
2011
15.Дали постои економски факултет во Струмица?
не
да
можеби
имаше, но сега е затворен
16.Колку струмички телевизии постојат?
три
пет
четири
две
17.Кој Струмичанец го сака Елвис Присли?
Коста Бургов
Панчо Бајагата
Трајко Тројката
никој Струмичанец не го сака
18.Kако се вика добитникот на прва труба на Златна бубамара на популарноста?
Јордан Митев
Ферус
Џамбо
никој не освоил такво нешто
19.Ако сакате да стигнете до големиот градски парк, прво мора да поминете низ:
кружниот ток
плоштадот
транзитот
ништо од наведеното
20.Струмичкиот Карневал секогаш се паѓа на ден:
недела
вторник
петок
сабота
21.Кој од наведените струмичани НЕ пишува поезија?
Јанко Киров
Кире Донев
Ице Беличев
Митко Тошев
22.Живеете во Струмица. Ако сакате жив портрет од себеси, дефинитивно ќе се упатите кај…?
Коста Бургов
Леонардо Да Винчи
Митко Тошев
никој од наведените
23.Дали има музичко училиште во Струмица?
не
сеуште се гради
има
не сум сигурен/на
24.Ушното одделение е сместено:
во старата општа болница
во близина на Културниот Дом
во новата болница
не постои такво одделние во нашиот град
25.Како се вика струмичанката која победи на Макфест оваа година?
Тања
Александра
Ивана
Симона
26.Дали Јелена Розга има настапувано на Струмица Опен Фестивал?
да, минатата година
да, првата година од Фестивалот
не
можеби
27.Колку години постои порталот Струмица Денес?
пет години
шест години
четири години
две или три години
28.Во Струмица има најмногу:
учители/учителки
доктори
земјоделци
индустриски работници
29.Реката Струма освен во Македонија, тече и во:
Бугарија
Грција
Албанија
Италија 

КЛИКНЕТЕ ОВДЕ за да ги погледнете одговорите!

маркетинг


Select
Ознаки: , , , , ,